28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Milliyetçi Hareket Partisi, her seçimde aday gösterdikleri adaylardan vazgeçmelidir.

Malatya Milliyetçi Hareket Partisi, her seçimde aday gösterdikleri adaylardan vazgeçmelidir.

24 Haziran Seçimleri yaklaşırken, partilerin aday adayları ziyaretleri yapmaya devam ediyor. Aday Adaylarının birçoğu aynı hataya düşüyor. Parti yönetimlerini, STKları, kurum ve kuruluş yöneticilerini dolaşıp kendimizi tanıtırsak yeterli olur. Peki, seçmeni önemsiyorlar mı?

Malatya Halkından biri olarak, halkın nabzını tutmaya devam eden biri olarak Malatya halkı liyakat sahibi aday istiyor. Malatya halkı, milletvekili olduktan sonra sadece partisinin, kendi çevresinin vekili gibi davranacakların aday yapılmasından hoşlanmıyorlar.

Partiler, aday adayları incelerken; FETÖ ile bağlantısı var mı?, halkın sorunlarını biliyor mu? Halkta karşılığı var mı? Halkla iç içemi? İlinin tamamının vekili olabilecek mi? bunları göz önünde bulundurmalı diye düşünüyoruz. Aday, Seçim meydanlarından meydanlarına görünmemeli.

Ayrıca, partilerin içinde oluşan bir blokun adamı olmamalı. Malatya’nın il ve ilçelerinden olmalı. Başka şehirlerden göç etmiş gelmiş bir menfaat çevresi etrafında toplanmış olmamalıdır. Unutmamak gerekiyor ki, vatandaş artık uyandı. CumhurBaşkanı Hükümet sistemi çok önemli.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Hükümeti Cumhurbaşkanı kuracak, güvenoyu ise millet tarafından verilmiş olacak. Kurulan ittifaklar ise Cumhurbaşkanını seçtirdiği gibi Mecliste de karşılığı olacak.

Bura da gözden kaçırılmaması gereken nokta ise, halkı hiçe sayan Parti yerel yöneticileri ve üst yöneticilerinin halktan uzak nasıl olsa her halukarda bize oy vermek zorundalar hatasına düşmeleridir.
Bu seçim sistemi ile Cumhurbaşkanını, Cumhur İttifakına verirken, Milletvekilliğin de ise Cumhur İttifakında yer alan partilerden herhangi birine verecek olmalarıdır. Bazı MV adayları endişelenmelerine sebep oluyor. Seçmene hakaret derecesine varan söylemlere şahit oluyoruz.

Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP ‘den oluşmaktadır. Önceki seçimlerde AK Parti 5 Milletvekili çıkarırken, MHP MV çıkartamıyordu. Bu seçimlerde Malatya halkının Malatya AK Parti yöneticilerine tepkileri giderek artmaktadır. Sebebi ise Malatya AK Parti seçmenin gözardı edilmesi.

AK Parti, Malatya’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a duyulan sevgi ve teveccühün meyvelerini yediler. Fakat, Halkın bu teveccühüne saygı göstermeyip, Belli bir zümreyi koruma kollama ve yerel yönetimleri ellerine vermelerine tepkiler arttı.

Vatandaşın tepkisini artık STK yöneticileri dile getirmeye başladı. AK Parti, Malatya’da seçmeni kucaklamak yerine mutlu bir azınlığı koruma kollama ve yüceltmeye kendilerini endeksledi.

Bu durum, seçmenin sandıkta Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirken Milletvekilliğinde ise Milliyetçi Hareket Partisine oy vermesine sebep olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ise bu seçimlerde diğer seçimlerde düştüğü hataya düşmemesi gerekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi, önceki seçimlerde sürekli seçim kaybettiği aday ve onların çevresindeki halkın rağbet göstermediği kişileri aday göstermesinden dolayı Milletvekili çıkaramadı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu seçimde; CumhurBaşkanlığı hükümet sistemin özelliğine uygun Milletvekili adayları belirlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Milletvekilleri artı sadece yasama görevini gerçekleştirecek.

Bu sebeple de, Milletvekili adaylarının Siyasi Bilimler, Hukuk, Mühendislik, vb konularda yüksek öğrenim görmüş ve halkla içiçe olan aday adaylarını Milletvekili adayı olarak seçmenin karşısına çıkartmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu seçimde; Genç, Dinamik, Halkta karşılığı olan MV adaylarını tespit etmelidir. Tepeden inme adaylar değil, Malatya’nın gelişmemiş bölgelerinin sorunlarını bilen, oralarda halkla içiçe bulunan bir adayları listeye koymalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi, bir ve beraber olmayı göstermelidir. Aday adayları birbirlerinin kuyunu kazmamalıdır. Birbirinin kuyusunu kazan aday adayları ve parti yöneticileri partinin havasını bozacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, İl ve ilçe yöneticilerinin tüm aday adaylarına aynı mesafede olması gerekir. Belirli bir zümrenin değil Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş seçmenin olduğu gibi, muhafazakar kesiminde kucaklayıcısı olmak zorundadır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Milletvekili adaylarını belirlerken dikkatli olmalıdır. Seçmene tepeden bakan kişileri aday göstermemelidir. Kendileri dev aynasında gören aday adayları Milliyetçi Hareket Partisi’ne zarar verecektir.

Yazdıklarımızı AK Parti yerel ve üst yönetimi dikkate almadığı için, artık muhafazakar kesimi temsil etmeye namzet olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne hitaben yazmayı uygun bulduk.

Milliyetçi Hareket Partisi, halkın kendisine teveccüh göstermeye hazırlanan Malatya seçmenini elinin tersiyle geri itmemelidir. AK Parti, Malatya yerel ve üst yöneticileri bu hataya düştüler.

Malatya seçmeni AK Parti yerel yönetimine tepki olarak; Cumhurbaşkanlığında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih ederken, Milletvekilliğinde ise MHP’yi tercih edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, her seçimde aday gösterdikleri adaylardan vazgeçmelidir. Ayrıca, halktan uzak, kendilerini dev aynasında gören aday adaylarını listeye bile sokmamalıdır.

Hasan Yağmur – malatyagercek.com  – ayrinti.tv

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın