24.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Şehir Mezarlığında Bahar Temizliği

Malatya Şehir Mezarlığında Bahar Temizliği

Büyükşehir Belediyesi’nin dua alan hizmetleri devam ediyor

MEZARLIKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından Malatya genelindeki mezarlıklarda İlkbahar temizliği başlatıldı.

İlkbaharın gelmesi ile birlikte Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından, Türkiye’nin örnek mezarlıklarından birisi olan Şehir Mezarlığı başta olmak üzere Sancaktar, Kuyuönü, Tecde, Kiltepe, Çarmuzu, Melekbaba ve Konak mezarlıklarında onbinlerce ağacın budama ve bakım çalışmaları ile çim biçme çalışmaları yapılıyor. Ayrıca şehir mezarlığı içerisinde bulunan çeşmeler ise bakımdan geçirilerek onarılıyor.

Ara yollar kilit taşı ile kaplanıyor

Şehir Mezarlığında kabir ziyaretinde bulunan vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için defin işlemlerinin tamamlandığı parsellerdeki ara yollara ise kilit taşı ile kaplama yapılıyor.

23 bin fidan dikilecek

Mezarlıkların daha yeşil ve güzel bir görünüme kavuşması için Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde Malatya genelindeki mezarlıklara 23 bin adet fidan dikilecek. Dikim çalışmaları başlayan fidanların kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

mezarlik_budama_malatya

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın