28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Öğrencilere Deprem Eğitimi Verildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Öğrencilere Deprem Eğitimi Verildi

Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere anlatmak ve afet bilincini geliştirmek üzere Türkiye’yi dolaşan AFAD Deprem Simülasyon Tırında Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde de öğrencilere yönelik uygulamalı ve teorik olarak eğitim verildi.

Battalgazi Belediyesi’nin işbirliği ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tarım Kampüsü’nde öğrencilere yönelik olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı ile eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, akademik ve idari  personel ile öğrencilerin katıldığı etkinlikte öğrencilere deprem konusunda  uygulamalı ve teorik olarak bilgilendirme yapıldı.

Öğrenciler gruplar halinde AFAD Deprem Simülasyon Tırında Türkiye’de daha önce meydana gelen şiddetli depremler canlı olarak yaşatıldı.

AFAD Afet Bilinci Öğretmeni Ebru Bişgin, depreme yönelik eğitimlerini deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası olarak üç konu başlığında ele aldıklarını belirterek,  “Deprem öncesi ne yapmalıyız, deprem sırasında ne yapmalıyız, deprem sonrasında ne yapmalıyız? Depremden önce her şeyden önce sağlıklı ve sağlam binalarda oturmamız önemli. Deprem öldürmüyor, sağlam olmayan binalar öldürüyor. Bizim artık sloganımız bu. Deprem öldürmez, sağlam olmayan binalar öldürür.  Dünyadaki depremlerin yüzde 81 olan oranı Japonya ve çevresinde oluyor. Bizde sadece dünya genelindeki yüzdelik olarak  depremlerin yüzde 17’si  bizim bulunduğumuz kara parçası üzerinde oluyor. Fakat buna rağmen sonuçları çok vahim oluyor. Japonya’da belki her gün deprem oyluyor, belki şuanda bile deprem oluyor.  Ama adamların burnu kanamadan depremi atlatabiliyorlar. O zaman biz depreme afet diyebilirmiyiz? Diyemeyiz. Ama Türkiye’de afet adını alıyor. Afet değil aslında, depremi bir doğa olayı olarak ele alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Afet Bilinci Öğretmeni Ebru Bişgin,  deprem öncesi evlerde bulunması gereken Afet çantası hakkında ve içinde bulunması gereken malzemeler hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Etkinlikte AFAD İl Müdürlüğü’ne ait Arama Kurtarma aracı ve içindeki malzemeler hakkında da öğrencilere uygulamalı olarak bilgi verildi.

Öğrencilere, “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi” adlı kitap hediye edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın