23.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Şehitlikte Tören Düzenlendi

Malatya’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Şehitlikte Tören Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Şehitlikte Tören Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle şehitlikte anma töreni düzenlendi.

Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik Anıtı’nda gerçekleşen törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Alb. Zeki Koltukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma komutanı Necmi İnce, Baro Başkanı Onur Demez ile Gaziler ve Şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin adından Vali Aydın Baruş, Şehitlik özel defterine; “Türk tarihinin şeref sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Aziz Şehitlerimizin manevi huzurlarında bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Türk Milleti’nin, hürriyet ve bağımsızlık iradesini dünyanın en üstün müstevli güçlerine kabul ettirdiği bir Kahramanlık Destanı olan Çanakkale Savaşı’nı her türlü imkânsızlık içerisinde eşsiz bir zafere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olan Çanakkale Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Tarihi boyunca, zulme ve esarete asla boyun eğmeyen büyük bir milletin evlatları olarak, Çanakkale Savaşında göğsünü vatana siper eden Şanlı Ecdadımızın bizlere emanet ettiği mukaddes vatan topraklarını korumak ve ebediyen hür yaşamak uğrunda canımızı seve seve vermek, Aziz şehitlerimizden miras aldığımız vazgeçilmez şiarımızdır. Bu sorumluluğun en şerefli vazifemiz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız.

Malatya Şehitliği’nde medfun bulunan kahramanlarımız, Çanakkale Şehitlerinin bizlere miras bıraktığı Şehadet Ruhunun Milletimizin benliğinde her daim yaşamaya devam ettiğinin en bariz ispatıdır.

Ey bu topraklar için toprağa düşerek makamların en güzeline mazhar olmuş Aziz Şehitlerimiz!  Bizlere emanet ettiğiniz bu mukaddes Vatan toprağını korumak için, Devletimizi ebed müddet yaşatmak için, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı göklerde dalgalandırmak için, Ezanlarımızı minarelerden özgürce dinlemek için, Türk Milletini daima muzaffer kılmak için canla başla mücadele etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun şuurundayız. Sizlerin ve şanlı gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu daima rehberimiz olacaktır.

Hangi şartlar altında olursa olsun, Emanetinizi muhafaza ve müdafaa etmenin şan ve şeref borcumuz olduğunu asla unutmayacağız.

Ruhunuz şad olsun.”

Satırlarını yazarak şehitlik özel defterini imzaladı.

Anıttaki törenin akabinde Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler şehitliği ziyaret ederek şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktılar. Vali Baruş ve beraberindekiler, Şehitlerini yad etmek amacıyla orada bulunan şehit ve gazi aileleri ile sohbet ettiler.

Şehitlikte Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencilerini gören Vali Aydın Baruş, “Şehit kanlarıyla sulanmış ve bize emanet bırakılan bu vatanın geleceği sizlersiniz. 18 Mart Canlarını hiçe sayıp bu güzel vatanı koruma pahasına canlarını seve seve verenlerin günüdür. Sizler de çok okuyup çok çalışıp ailenize, milletimize, vatanımıza faydalı işlere imza atacaksınız” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın