29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da 3. Faz Tablet Dağıtım Töreni Yapıldı

Malatya’da 3. Faz Tablet Dağıtım Töreni Yapıldı
  1. FAZ TABLET DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI

Uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için  tamamı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 3. faz başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca dağıtılacak olan 500 bin adet tablet bilgisayar seti (TBS) üçüncü faz dağıtım töreni e-konferans yolu ile gerçekleştirildi. İlimizin de yer aldığı 38 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine 3’üncü fazla birlikte 266 bin 500 adet tablet bilgisayar seti teslimatı yapıldı.

Tablet dağıtımı için öğrenci listeleri okullardan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine buradan da İl Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığınca da tablet dağıtımı yapılacak öğrenci listeleri belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılacak olan tablet bilgisayar seti verilecek öğrenci isimleri belirlenirken; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yardım alan öğrenciler öncelikli olmak kaydı ile yüz yüze eğitim yapıldığı dönemdeki öğrencilerin başarı ve devamsızlık durumuna ek olarak öğrencilerin kardeş sayısı da etkili olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı bu kriterlere göre öğrenci isimlerini belirlemiş ve İlimize dağıtımı yapılmak üzere 5 bin 790 kişilik isim listesini göndermiştir. Bu kriterler kapsamında ilk parti dağıtılacak olan 1930 adet tablet bilgisayar seti ve ücretsiz internet için gerekli olan SIM kartlar 25.12.2020 Cuma günü itibariyle Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Tabletler İlçe Milli Eğitim Müdürlerine teslim edilecektir. İlçe Müdürleri ise tabletleri öğrencilere ulaştıracaklar.

Bakanlığımızca gönderilen tabletler önümüzdeki hafta içerisinde okullara ulaştırılarak belirtilen listedeki öğrencilere dağıtılacaktır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın