19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Çanakkale Şehitleri Düzenlenen Törene Anıldı

Malatya’da Çanakkale Şehitleri Düzenlenen Törene Anıldı

Vali Aydın Baruş, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Malatya Şehir Mezarlığında yer alan Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törene katıldı.

 

Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Baruş anıta çelenk sundu. 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından Şehit Aileleri adına Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara tarafından çelenk sunumu yapıldı.

 

Çelenk sunumu sonrası Şehitlik özel defterini imzalayan Vali Baruş, “Türk Milleti’nin hürriyet aşkını ve bu uğurdaki sarsılmaz iradesini tüm dünyaya gösterdiği bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Aziz Şehitlerimizin manevi huzurlarında bir araya gelmiş bulunuyoruz.

 

Tarih boyunca, bağımsızlık ve özgürlük yolunda nice kahramanlık destanları yazan Şanlı Ecdadımızın ve bizlere Vatan olarak miras bıraktıkları bu toprakların her zerresini kanıyla yoğuran Aziz Şehitlerimizin mukaddes hatıratını yaşatmanın milletimizin her bir ferdinin en şerefli vazifesi olduğunun bilincindeyiz.

 

Kadim tarihimizin her safhasında olduğu gibi Çanakkale’de, İstiklâl Harbi’nde, terör örgütleriyle mücadelemizde, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Milletimizin cansiperane duruşunda “zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmek yeğdir” şuuru hâkim olmuştur. Bu onurlu mücadelelerin tamamında kazandığımız zaferler Aziz Türk Milleti’nin “Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak” sevdasının neticesidir.

 

Bu emsalsiz destanları yazan isimsiz kahramanların varisleri olarak bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet bağımsız bir ülke olarak yaşatmak, Şehitlerimizin uğrunda can verdiği mukaddes değerlerimizi korumak için canla başla mücadele etmemiz gerektiğinin idrakindeyiz. Atalarımızın bu değerleri yüceltme uğrunda sergilediği azim, cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu bizlere daima rehber olacaktır.

 

Necip Milletimizin bu şan ve şeref gününde, başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kahraman Silah Arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız Şanlı Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle yâd ediyor, emanetlerini hangi şart altında olursa olsun muhafaza edeceğimizden emin ve müsterih olmalarını diliyorum” dedi.

 

Vali Baruş, Garnizon Komutanı Sayat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Polat, protokol üyeleri ve törene katılan şehit aileleri ile birlikte Garnizon Şehitliğinde bulunan şehit kabirlerini ziyaret ederek dua edip karanfil bıraktılar.

 

Vali Baruş, Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek programa katılmak üzere buradan ayrıldı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın