19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Evet Hayır Oranı 30 gün kala Malatya’da referandum anketi MESAM’dan geldi.

Malatya’da Evet Hayır Oranı 30 gün kala Malatya’da referandum anketi MESAM’dan geldi.
Referandum için geri sayım başladı, anket şirketleri referandum anketlerini ard arda açıklamaya başladı.
 
16 Nisan tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum için kısa adı MESAM olan Malatya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi 7 – 14 Mart 2016 tarihleri arasında Malatya’nın çeşitli yerlerinde yaklaşık 7400 kişi ile yaptığı anket çalışmasında Malatyalı seçmenin yüzde 63’ü Evet dedi.
 
İşte, MESAM’in yaptığı referandum anketi sonuçları…
 

 

Şuan seçim olsa kime oy verirdiniz sorusuna Malatyalı % 69.3 AK Parti, % 16.1 CHP,  % 10.2 MHP, % 4.4 diğer parti dedi.

 

ANKET SONUÇLARINA GÖRE HAYIR DİYENLERİN ORANI
 
 
Ankete katılanların % 24.’si ise 'Hayır' oyu kullanacağını söyledi. Seçmenlerin % 63’ü, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandumda sandıktan ‘Evet’ oyu çıkacağını dile getirdi.
Ak Partili seçmenin % 4.8’i referandumda hayır diyeceğini belirtirken % 6.3’ünün kararsız olduğu gözlendi. Yine AK Partili seçmenin % 88.9 u ise MESAM’ın yapmış olduğu ankette 16 Nisan’da Evet oyu kullanacaklarını belirtti.
CHP’li seçmenin % 84.1 i referandumda Hayır diyeceğini belirtti. CHP li seçmenin % 10 u Kararsız olduğunu belirtirken yine seçmenin % 5.9 u Evet siyeceklerini ifade etti.
MESAM’ın yaptığı Anket sonuçlarının en sonucu MHP’li seçmenden geldi. MHP’li seçmenin  % 40.9’u Referandumda Hayır oyu kullanacağını belirtirken yine MHP’li seçmenin % 31.7’i Evet oyu kullanırken yine MHP’li seçmenin % 27.4’ünün ise kararsız olduğu gözlendi.
Ankette Kararsızların oyu eşit olarak dağıtıldığında ise 16 Nisan tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum için % 69.2 Evet, % 30.8 Hayır oyu çıkmakta.
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın