28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Konut Satışlarında ki Vergi Kaçakcılığına Kim Dur Diyecek ?

Malatya’da Konut Satışlarında ki Vergi Kaçakcılığına Kim Dur Diyecek ?

Ocak ayı içerisinde yaşamış olduğumuz deprem felaketi ile başlayan konut fiyat artışı ve konut kira artışları, Hükümet’in 0.64 ve 0,74 konut kredisi faiz indirimi ile tekrar güncellenmiş olup, gariban vatandaş Müteahhit, Emlakcı ve 2. El evini değerinin çok üzerinde satmak isteyen fırsatçıların sarmalında bulmuştur.

Müteahhitler, emlakcılar aracılığıyla satmış oldukları 0.64 kredi faizi indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlara 410 bin TL değerinde bulunan ev için en fazla 200 bin TL fatura kesilebileceğini ifade etmekteler. Bu konuda vahim olan başka bir durum söz konusu 200 bin TL fatura kesilen ve 400 bin TL ye satılan evdeki 200 bin fatura edilmeyen yani vergisi alınamayan tutarı (vergi kaçakçılığı) maalesef 80 milyon insan hep birlikte ödemekteyiz.

Yine aynı şekilde 2. El dairesini ekspertiz bedelinin 80-100 bin TL civarında fazlasına satan fırsatçılar halkın adeta iliğine kadar sömürmek amacı gütmektedir. Şehrimizde ekspertiz bedeli ne ise onun uygulanması ve uyulması şarttır. Hükümet insanların ev sahibi olması için ciddi bir kampanya başlattı maalesef fırsatçılar bunu da baltaladı.

Burada asıl görev Malatya da seçilmiş olarak göreve getirilen Belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşmektedir. Zira Malatya insanı bunu hak etmektedir.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın