28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Teravih Sonrası Geleneksel Ramazan Şerbet İkramı

Malatya’da Teravih Sonrası Geleneksel Ramazan Şerbet İkramı

TERAVİH SONRASI GELENEKSEL RAMAZAN ŞERBETİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği teravih namazı sonrası Ramazan şerbeti ikramı ilgi görmeye devam ediyor.

Ramazan ayında unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan Ramazan şerbeti dağıtımı, Kültür A.Ş tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.

Ramazan ayı boyunca Ramazan şerbetinin dağıtıldığını belirten Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın amaçlarının bu geleneği yaşatmak olduğunu söyledi.

Geleneksel olarak her yıl teravih namazı sonrası Merkez PTT binası önündeki çeşmede Ramazan şerbeti ikram ettiklerini anlatan Akın, “Ramazan ayının geleneksel içeceği Ramazan şerbetini teravih namazı sonrası 22.00 – 23.30 saatleri arasında vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Geleneksel içeceği yaşatarak daha sonraki Ramazan aylarına da taşınmasını istiyoruz. İnsanlarımız da bu uygulamayı çok beğendi. Şerbet Çeşmemiz önünden geçenler şerbetin tadına bakıyor. Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu âdeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

serbet_dagitimi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın