19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Zabıta Ekipleri Okul Kantinlerini Denetliyor

Malatya’da Zabıta Ekipleri Okul Kantinlerini Denetliyor

Denetimler yıl boyunca devam edecek

BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ OKUL KANTİNLERİNİ DENETLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri okulların açılmasıyla eş zamanlı olarak  Malatya  genelinde faaliyet gösteren okul kantinlerinde denetimlere başladı.

Yapılan denetimler sırasında eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satan işletmeler kontrol ediliyor. Okul kantinlerinde  çalışan personellerin hijyen kurallarına dikkat edip etmedikleri ve satışı yapılan gıda maddelerinin standartlara uygunlukları denetleniyor.

Denetimler Malaya genelinde yapılacak

Okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalarda Malatya genelinde bulunan tüm okul kantinleri denetleniyor. Denetimler sırasında dengesiz beslenmeye ve şişmanlığa (obezite) sebep olabilecek yiyecekler, enerji yoğunluğu yüksek ancak besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, aromalı içecekler, kızartmalar, cipsler vb. yiyeceklerin satışının yapılmasına izin verilmiyor.  Bu tür yiyeceklerin satışını yapan okul kantinleri hakkında ise cezai işlem uygulanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir, “Zabıta ekiplerimiz denetimlerine belirli aralıklarla devam edecekler. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerimiz zamanlarının büyük bir kısmını okullarda geçiriyor ve ihtiyaçlarını okul kantinlerinden sağlıyorlar. Öğrenci velilerimizin rahat etmeleri için yapmış olduğumuz denetimler sonrasında, öğrencilerimiz sağlıklı ve güvenli bir şeklide kantinlerden ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” dedi. 

kantin_denetimi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın