28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’ya yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Battal KANBAY’ın görev süresi daha bir yıl  olmadan, bazılarının hedefinde olmasını ibretle izliyoruz.

Malatya’ya yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Battal KANBAY’ın görev süresi daha bir yıl  olmadan, bazılarının hedefinde olmasını ibretle izliyoruz.

BATTAL KANBAY NEDEN BAZILARININ HEDEFİ OLDU?

Malatya’ya yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Battal KANBAY’ın görev süresi daha bir yıl  olmadan, bazılarının hedefinde olmasını ibretle izliyoruz. Pandemi sürecinde göreve başlayan Sayın Battal KANBAY’ın  eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan yapıldığı bir dönemde ne başarısı ne de başarısızlığı doğru dürüst değerlendirilemez. Hal böyleyken, bu kadar kısa bir sürede bazılarının hedefinde olması birilerinin düzenini  bozduğunu gösterir.

İl Milli eğitim Müdürü Battal KANBAY  için, Elin Bingöllüsüne 7 yıl dayandınız, neden bana dayanmıyorsunuz, mealinde söz sarf etti diye, istifasını isteme cüretini gösteren Mebpersonel haber sitesinin, hem maddi hem de haber kaynağı olarak nereden beslendiğini merak etmemek elde değil. Çünkü olaylar ve konuşulanlar çarpıtılarak yazılan haber metni ile, Battal Bey hakkında olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığı her yönüyle kendini göstermektedir. Hele hele ırkçılığa bağlanması o kadar art niyetlice ki iyimser olmak hiç mümkün değil. Bu haber sitesinde yayınlanan haberin ‘’Mealine gelecek’’ ya da ‘’İddia doğruysa’’ gibi kelimelerle bezenmiş olması, haberin pis niyetli olduğunu zaten gösteriyor.

BATTAL BEY CEMAAT VE  STK’LARIN DEĞİL DE

DEVLETİN MÜDÜRÜ OLDUĞU İÇİN HEDEFTE

O toplantıda eski İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ali TATLI hakkında Battal Bey’in dediği cümle şöyleydi. ‘’ Benden önceki milli eğitim müdürü Bingöllüydü. Ali TATLI’yı tanırım . Aleyhinde ne konuşurum ne de konuşulmasına müsaade ederim. Gittiğim her yerde de yaptığı hizmetlerini anlatıyorum. ’’  Bu cümlede geçen’’Bingöllü’’ kelimesini nasıl meal ettiniz de ‘’Bingöllü müdüre 7 yıl dayandınız.’’ Mealini çıkardınız. Sizin mealiniz batsın.

Orada denildi ki ‘’Ben emri validen alırım. Ben kimselerin değil devletin müdürüyüm. Siz de emirleri başkalarından değil benden alın. Ben siyasilerden, cemaatlerden, vakıflardan, derneklerden, sendikalardan emir almam. Bir işiniz varsa bana referanslarla gelmeyin. İşiniz için siyasilere ya da STK temsilcilerine gitmeyin, direkt bana gelin kapım herkese açık.’’

Battal Bey bunları söyledi. Soruyorum herkese bunu söyleyen birinin arkasında durulmayıp da hakkında olmadık ithamlarda mı bulunacağız. O haberi yapanlar bu konuşmalardan rahatsız olanlardır. Bu haber, Battal Bey’e söz geçiremeyen, okulların dönüşmesi ve taşınması gibi üzerlerine vazife olmayan işlere karışan STK temsilcilerinin kuyruk acılarının tezahürüdür. Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak böyle bir il müdürünün her zaman yanında olacağız. Varsın karşıda olanlar yine yanlış yerde durmaya devam etsinler.

Toplum olarak özlediğimiz bir karakterin İl müdürü olarak görevde olması, Malatya için bir şanstır. Sendikaların milli eğitimde atama yetkilisi gibi davrandığı günleri yeniden yaşamak istemiyoruz. Öğretmenlerin eğitim için değil de sendika için çalıştığı günleri unutmak istiyoruz.   Pansiyonlarda kalan öğrencilerin yeniden cemaatlerin sohbet konukları haline gelmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın dinini cemaatlerden değil de devletin okullarında öğrenilmesini istiyoruz.  Eğitimle alakası olmayanların aldığı kararlarla, okulların türünün belirlenmesini yeniden yaşamak istemiyoruz. Bazı STK’ların baskılarıyla bazı okullara seçilmiş öğretmenlerin toplandığı günleri yeniden yaşamak istemiyoruz. Onun için Battal KANBAY’ı destekliyoruz.

Biz yukarıdaki cümleleri kuran birini milli eğitim müdürü olarak görmekten çok memnunuz. Ben birilerinin değil devletin müdürüyüm, diyen bir bürokratla çalışan eğitim çalışanları, kendini güven içinde hissedeceklerdir. Bundan dolayı İl Müdürümüz Sayın Battal KANBAY’a çok teşekkür ediyoruz.

Veysel FIRAT

Demokrat Eğitimciler Sendikası                                                                                                      Genel Başkan Yardımcısı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın