28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Maski Doğanşehir İlçesi Elmalı Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını komple yeniledi.

Maski Doğanşehir İlçesi Elmalı Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını komple yeniledi.

ELMALI’NIN 38 YILLIK ALTYAPISI TAMAMEN YENİLENDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Doğanşehir İlçesi Elmalı Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını komple yeniledi. MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanı Ramazan Toy ve Elmalı Mahalle Muhtarı Servet Demirtaş çalışmaların yapıldığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Elmalı Mahalle Muhtarı Servet Demirtaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün gerek altyapı gerekse de üstyapı ile alakalı çok ciddi çalışmalar yaptığını ifade ederek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir çalışma olduğunu aktaran Muhtar Demirtaş, “Kanalizasyon, içme suyu altyapımız eskimişti. Durumu MASKİ’ye bildirdik. Onlarda çalışmalarına başladı. Çalışmalar bitti diyebiliriz. Şuan depoya gelen hattı değiştiriyorlar. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert’e ve ekibine teşekkür ediyorum. İşleri güçleri rast gelsin” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanı Ramazan Toy ise, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın özellikle kırsal mahallelerin altyapısına büyük önem verdiğini söyleyerek, bu doğrultuda çalışmaların kırsalda yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Başkan Toy, “Elmalı Mahallemizin altyapısı 1986 yılında yapılmış. Dolayısıyla eski bir hat. Ciddi manada eskimişti. İşletme zorlukları yaşıyorduk. Bu nedenle devamlı arızalar veriyordu. Fiziki kayıp kaçaklar oluyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, mahallemizi ziyareti sırasında bizlere talimat vermişti. Bizlerde kısa bir süre içinde gerekli proje çalışmalarımızı başlattık. 2021 yılı içinde çalışmalarımızın büyük bir kısmını bitirdik. 10 km içme suyu, 8 km kanalizasyon hattı çalışması yaptık. Tüm abone bağlantılarını entegre ettik. Çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Su gözesinde bir temizlik çalışması yapacağız. Gözeden depoya kadar olan hat eskimiş durumda onu yenileyeceğiz. Hat güzergâhımızda yol açarak çalışmalarımızı yürüttük. Heyelan bölgesi. Dolayısıyla aşırı yağışlar nedeniyle hatlarda arızalar oluşuyordu. Mahallemize bu nedenlerle su veremiyorduk. Mahallenin içinde sondajdan su verebiliyorduk. Pompaların devreye girmesi ile birlikte enerji giderlerimiz artıyordu. Malatya genelinde pompalarımızı çalıştırmadan cazibeli su vermek adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Elmalı Mahallemiz, çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bundan sonra arıza olmadan daha verimli ve işletmesi kolay bir altyapı ile kesintisiz bir içme suyuna kavuşmuş olacak. Mahalle halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın