19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

MASKİ’nin Başında Malatyalı Olmalı

MASKİ’nin Başında Malatyalı Olmalı

Malatya’lı kendi oyuyla yönetime getirdiği kişilerin yaptığı uygulamalar yüzünden sıkıntılı süreç yaşıyor. İşi ehline vermeyen yerel yöneticiler, ithal yöneticilerle Malatya’yı yönetmeye çalışıyor.

Malatya içme suyumuz diğer illere  göre çok pahalı olması tepkinin en büyük sebebi.  MASKİ’nin sorumsuzca uygulamaları  Malatya’nın kâbusu olmuştur.
Malatya kamuoyunun en çok merak ettiği konu MASKİ. Neden mi? İthal yöneticiler ile yönetilen kurumlardan biri olan MASKİ tartışmaların odağında olan bir kurum.

Malatya gibi temiz su yatağı olan bir bölgede, vatandaşa en pahalı suyu içiriyor. Su kayıp-kaçaklarını araştırmak yerine vatandaşa pahalı su ve atık su bedeli olarak yansıtmak en kolay yol olmuştur. MASKİ Genel müdürünün zaman zaman yaptığı açıklamalarda içme suyunda kaçak kullanımının yüksek olması bizleri zor durumda bırakıyor demişti. Bu açıklamanın ardından Malatyalılar bu açıklamaya büyük tepki göstermişti.

MASKİ gibi önemli kurumların başında  Malatya’lı olan ve işi bilen kişilerin görev yapması daha isabetli bir karar olurdu.  Böyle büyük kurumların başında mutlaka Kendi il ve ilçeleri en iyi bilen birinin bu kurumun başında olması gereklidir.  Eğer MASKİ’nin Başında Bir Malatyalı olsaydı bu kadar sıkıntılar yaşanmazdı.

Malatya’da içme suyu vatandaşa Türkiye ortalamasının üzerinde yüksek fiyatlarla içiriliyor ve kullandırılıyor. Malatya’nın içme suyu diğer illere göre daha az maliyetle ulaştırılırken, su fiyatları diğer illerden daha pahalı olması vatandaşın tepkisine neden olmakta.

Malatya’lı soruyor, Malatya’da içme suyu neden bu kadar pahalı?  Bazı İllerle kıyaslandığı zaman Malatya  suyunun  daha ucuz olması gerekirken oysa tam tersi Su Malatya’da çok daha pahalı.

Malatya geneli su sorunu eskiye nazar son yıllarda hiç olmadığı kadar sorun olmuştur. Özellikle 2017 yılı içerisinde suyla ilgili yaşanılan sıkıntılar kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

Tartışmaların odağındaki MASKİ’nin daha  tecrübeli yönetim kadrosu ve daha şeffaf bir anlayış ile yönetilmesi gerekmektedir.

Kaynak www.malatyagercek.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Avatar Malatyalı dedi ki:

    Tamamen taraflı ve araştırma yapılmadan yazılmış bir yazı.
    Kurum tarafından kayıp kaçak konusunun üzerine ne kadar gidildiği, oranın düşürülmesi için ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda sürekli demeçler veriliyor, raporlar paylaşılıyor. Ki sizler konu hakkında direk MASKI yı muhattap alıp bilgi talebinde bulunsanız, detaylı raporlara ulaşabilirsiniz. Ben her türlü merakımı bu sekilde rahatlıkla giderebiliyorum.
    Ayrıca Malatyalı bir yönetici olmayışından ve şu anki yöneticinin işine hakim olmadığından bahsetmişsiniz . Şahıslar hakkında eğitim durumları, şimdiye kadar yapılan akademik çalışmalar, teknik uygulamaları açısından bilgi edinmenizi tavsiye ediyorum. Orada Malatyalı biri olsaydı emin olun ki ‘o bizim adamımız, bizim ilçeli, bizim köylü ‘ söylemleriyle yapılan işler yönlendirilmeye çalışılacaktı. Elbette Malatyalı olması güzel olurdu. Ancak yeni ve hızlı gelişmesi ve toparlanması gereken bir kurumda yükün altına girecek kişilerin , memleketlerinden ziyade bilgi ve tecrübeleri önemlidir . Bir Malatyalı olarak yapılan tüm çalışmaları en detaylı şekilde takip ediyorum. Elbette eksikler aksaklıklar var. Düzeltilmesi gerekenler, yoluna girmemiş uygulamalar. Bunları yoluna koyarken bilgi ve tecrübe vurgusuna önem vererek, tabii ki eleştirerek yaklaşmalıyız .
    Tamam eleştirelim ancak yapılanları da görmezden gelmeyelim.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın