29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

MECLİSTE, SOMA ŞEHİTLERİ VE MİLLETVEKİLİ ASLANOĞLU ANILDI

MECLİSTE, SOMA ŞEHİTLERİ VE MİLLETVEKİLİ ASLANOĞLU ANILDI
Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, 2. Birleşimle tamamlandı 
 MECLİSTE, SOMA ŞEHİTLERİ VE MİLLETVEKİLİ ASLANOĞLU ANILDI
 Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi; Mayıs Ayı Toplantısını, 2. Birleşimle devam ettirerek, gündem maddelerini görüştü. 
 20 Mayıs Salı günü Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak Soma şehitleri anıldı. Başkan Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, “Bilindiği gibi Soma’da maden ocağında yaşanan facia sonrası ülkemizde 3 günlük yas ilan edildi. Genel olarak baktığımızda ülkemizin kenetlendiğini ve tüm STK’larımızın Soma halkının yanında olduğunu hep birlikte gördük. Bu da bizi var eden, yücelten değerlerden bir tanesi. Tabi bunu istismar etmeye çalışanlar, nemalanmak isteyenler de çıktı. Ama buna hiçbir zaman sağduyulu vatandaşlarımız prim vermediler. Dolayısıyla bu tür felaketleri bir daha Yüce Rabbimiz ülkemize yaşatmasın diyoruz. Yaşamını yitirenleri rahmetle anıyoruz” dedi.
Toplantıda, meclis üyelerinin önerileri üzerine Mayıs ayı huzur hakları bedellerinin Soma’da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine gönderilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili hemşerimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu da anıldı. Başkan Çakır, “Malatya’mıza güzel hizmetler yapmış olan Sayın Aslanoğlu’nu bir kez daha rahmetle anıyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün Malatyalıların başı sağolsun” diye konuştu.
 Merkez ilçelerdeki yolların tasnifi yapıldı
Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediye sorumluluk alanlarının belirlenmesi hakkında sunulan teknik rapor görüşülerek kabul edildi. Rapora göre, Battalgazi ve Yeşilyurt sınırları dahilinde belirlenen toplayıcı ve taşıyıcı yollar ile tarihi, kültürel anlamda kent dokusunu yansıtan yollar; ayrıca 1/1000 uygulama imar plan dahilinde olup mevcutta açılmamış listede ismi bulunmayan yollar içinde imar uygulaması yapılan ve tescili sağlanan 22 metre ve üstü yolların Büyükşehir yollarına ilave edilmesi kararlaştırıldı.
Kuzey çevre yolu için kamu yararı talebi yapılacak
Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuzey çevre yolunun açılabilmesi için Bakanlar Kurulu’ndan kamu yararı kararı alınması için talep yapılmasını da görüşerek kabul etti. 
Mecliste ayrıca, Milli Savunma Bakanlığının yeniden hazırlayarak gönderdiği Tulga Havaalanı Mania planı ile ilgili madde de görüşülerek konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havalesi uygun görüldü.
Özel İdare İş Merkezi satılacak
Meclis Toplantısında görüşülen çeşitli konular, ilgili komisyonlara havale edilirken, daha önce İl Özel İdaresi’ndeyken Büyükşehir statüsü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Özel İdare İş Merkezi’nin satışı için de karar alındı. İş Merkezi’nin satış işlemleri için Büyükşehir Encümeni’ne yetki verilmesi kararlaştırıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi kadro ihdasının kabul edildiği toplantıda ayrıca, 2014 Mali Yılı Malatya Büyükşehir Bütçesinin revizyonu kabul edilirken, çeşitli mali iş ve işlemler için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yetki verilmesi de kararlaştırıldı. 
 2014 Yılı Su Tasarruf Yılı ilan edildi
Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkanvekili Hasan Göğüs’ün önerisi üzerine yaşanan kuraklık dolayısıyla 2014 yılının Su Tasarruf Yılı olarak ilan edilmesi de kabul edildi. Söz alan meclis üyeleri, su sıkıntısı yaşanabileceğini belirterek vatandaşların bilinçli olmasının önemine değindiler. Başkan Çakır, son yıllarda bölgemizde yetersiz yağış olmasından dolayı su konusunda daha bilinçli davranmak gerektiğini vurguladı. Konu ile ilgili olarak bilboartlarda bilgilendirmeler şeklinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, bu çalışmaları artıracaklarını belirtti.
Haziran Toplantısı
Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısının, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

http://www.malatyabeydagi.com/haber/2118/mecliste-soma-sehitleri-ve-milletvekili-aslanoglu-anildi.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın