28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Metehan için yardım bekleyen aileden, Fendoğlu’na teşekkür Video Haber

Metehan için yardım bekleyen aileden, Fendoğlu’na teşekkür Video Haber

Malatya’da ailesiyle birlikte yaşayan Metehan İleri’ye (5), 1,5 yıl önce ender görülen ‘brunner sendorumu’ teşhisi konuldu. Metehan yürüyemiyor ve konuşamıyor. Hastalığı nedeni ile her istediğini de yiyemeyen Metehan’ın ailesi çocuklarının yurt dışında tedavi olması için yardım beklerken, yardım kampanyası başlatan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’na minik Metehan’ın annesi Senem İleri, teşekkür etti.

Metehan İleri, 6 aylıkken doktora götürüldü. Doktor, Metehan’da kas gevşekliği olduğunu söyledi. Ailesi tarafından evde fizik tedavi uygulanan Metehan ancak 13 aylıkken kafasını normal bir çocuk gibi tutmamaya başladı. Yeniden doktora götürülen Metehan’a fizik tedavi raporu verildi. Fizik tedavisine başlanan Metehan’da ilerleme sağlandı. 18 aylıkken oturmaya başlayan Metehan İleri, 13 kelime konuşabilirken yavaş yavaş konuşmamaya başladı. 3 yıl hastalığına teşhis konulamayan Metehan’a 1,5 yıl önce dünyada 12 kişide bulunan ‘Brunner Sendorumu’ teşhisi konuldu. Bağırsaklarından rahatsız olan Metehan, diyabet hastaları gibi glütensiz özel yiyecek ve içecekler tüketmeye başladı. Tedavi ve özel yemek giderleri karşısında çaresiz kalan aile yetkililerden yardım isterken, MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, minik Metehan için yardım kampanyası başlattı. Bu yüzden Fendoğlu’na teşekkür eden Metehan’ın annesi Senem İleri, şunları söyledi:

“Oğlum ‘brunner sendromu’ denilen bir hastalığı var, genetik bir rahatsızlık. Bu rahatsızlığı yürümesi ve konuşmasına engel oluyor. bundan 15-20 gün önce sayın MHP milletvekilimiz Mehmet Celal Fendoğlu tarafından duyuruldu hatalığımız. Onların sayesinde Türkiye’de bir çok insana sesimizi duyurabildik. Gerek ekibi olsun, gerek vekilimiz olsun buradan çok teşekkür ediyorum ve yardımlarını bekliyorum. Milletvekilimiz Mehmet Celal Fendoğlu aracılığıyla Metehan’ın tedavi masrafları için yardım bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum yardım eden herkese.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın