16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Milletvekili Çalık, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını Elbistan ve Malatya’da sürdürdü.

Milletvekili Çalık, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını Elbistan ve Malatya’da sürdürdü.

“31 Mart tarihi bir öneme sahip”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “16 yıl boyunca hizmet ettik. Terör örgütlerine, FETÖ, PKK, DHKP-C’ye rağmen hizmet ettik. Hizmetleri sizlerle buluşturduk. Uluslararası güçlere rağmen 16 yıl boyunca iktidarda sizlere hizmet ettik. Şimdi yine terör örgütlerine payandalık edenler, terör örgütlerinin siyasi uzantısı olan siyasi partiler, ellerini birbirinin arkasından tutan partiler, siz onların kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Onlar, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye tasavvur ediyorlar, Elbistan buna müsaade etmez” dedi.

Milletvekili Çalık, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını Elbistan ve Malatya’da sürdürdü.

Çalık, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Elbistan Seçim Bürosu’nda partililer ve vatandaşlara bir araya geldi.

Burada konuşan Çalık, “Türkiye’deki vatandaşlarımıza, Elbistan’daki hemşerilerimize, Kahramanmaraşlı yiğit kardeşlerimize diyorum ki; hepimiz bu vatan, bayrak, ezan için canımızı feda etmeye hazırız. 15 Temmuz’da meydanda nasıl vatan savunmasında olduğunuzu, göğsünüzü tanklara nasıl siper ettiğinizi biliyoruz. Şimdi 16 yıl boyunca vermiş olduğunuz desteklerle Elbistan’a, Kahramanmaraş’a, Türkiye’ye yapmış olduğumuz hizmetler çok net ortada. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. 31 Mart’a kadar yedi yirmi dört, hiç uyumadan çalışmak zorundayız. Sandığa gitmeyecekleri sandığa götürmek, sandıklarımıza çok iyi sahip çıkmak zorundayız. Elbistan’da belediye başkanlığını alacağız, bir yüzde 70 ile almak var, bir de yüzde 90 ile almak var. Elbistan hedefini en yükseğe koyacak ve o 100 bin nüfusa hizmet edecek, Elbistan’a hizmetkarlık yapacak olan kardeşimizi belediye başkanı seçecek” dedi.

‘Bizim yapmak istediğimiz tek bir şey var; ülkemize ve milletimize hizmet etmek’ diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “16 yıl boyunca hizmet ettik. Terör örgütlerine, FETÖ, PKK, DHKP-C’ye rağmen hizmet ettik. Hizmetleri sizlerle buluşturduk. Uluslararası güçlere rağmen 16 yıl boyunca iktidarda sizlere hizmet ettik. Şimdi yine terör örgütlerine payandalık edenler, terör örgütlerinin siyasi uzantısı olan siyasi partiler, ellerini birbirinin arkasından tutan partiler, siz onların kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Onlar, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye tasavvur ediyorlar, Elbistan buna müsaade etmez. Elbistan, Recep Tayyip Erdoğan’sız, AK Parti’siz bir Türkiye tasavvurunun önüne barikat koyar. Ben inanıyorum ki 31 Mart’ta aynen bugün ki gibi güneş doğacak. Sizlerin gülen gözleriniz bir kez daha parlayacak.”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Elbistan Devlet Hastanesi’nde çalışan kadınlarla bir araya geldi. Çalık, buradaki konuşmasında, “Bugün ben Malatya’da milletvekilliği yapıyorum, partimizin kurulduğu andan itibaren de cumhurbaşkanımızın yol arkadaşıyım. 16 yıldır partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesiyim. Dokuz defa Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçilmiş tek kişiyim” ifadelerini kullandı.

Çalık, sağlıktaki memnuniyetin yüzde 74 olduğunu kaydederek, bunun en önemli mimarlarının sağlık çalışanlarının olduğunu ifade etti.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Elbistan Kadın Kolları tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine de katıldı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Çalık, öğrencilerle birlikte yemek sırasına girerek, onlarla uzun süre sohbet etti.

Gerçekleştirilen söyleşide konuşan Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, üniversite öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı. Gürkan, “Okuduğunuz kitapların egemenliğine girmeyin. Çok okumanız lazım. O zaman siz yol haritanızı kendiniz tayin etmiş olursunuz. Kendimize uygun bir ders çıkaracağız ama bu ders kendi kişiliğimizi kitaptaki kişiliğe uydurmayacak. Oradaki aldığımız bilgi, kişiliğimize nasıl uyar onun mantığı içerisinde olmamız lazım” dedi.

Gürkan, annesinin üzerindeki en büyük etken olduğunu kaydederek, “Sorsanız ‘Üç fakülte bitirmişsiniz, sizin üzerinizdeki en büyük etken nedir?’ deseler, ‘anam’ derim” ifadesini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise 16 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önemli hizmetler yaptıklarını kaydetti.

Çalık, kadınların lehine çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarına dikkat çekerek, “Türk Ceza Kanunu’nda, Türk Medeni Kanunu’nda, İş Kanunu’nda, Anayasa’nın 10’uncu ve 90’ıncı maddesinde değişiklikler yaptık. Bu yasal düzenlemelerle birlikte en önemli hadise zihinsel değişime ihtiyacımız var. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için her türlü yasal önlem alınsa da zihinler değişmediği süreç şiddet aile içerisinde her daim maalesef tüm dünyada görülüyor. Bunlar için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu mücadeleleri yaparken kadınların karar alma mekanizmalarında, siyasette, eğitimde, ekonomide, çalışma hayatında ve evdeki ev mühendislerimizle hayatlarını idame ettirmelerinde kadınlarımızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye ekonomisi için üreten kadınlarımıza ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

AK Parti’yle birlikte meclisteki kadın temsil oranının yüzde 18’e çıktığını kaydeden Çalık, “Siyasetteki kadın oranları Türkiye’de 1934’te 4,1 ile başlayan meclisteki kadın temsil oranı bugün yüzde 18’e çıktı. Bunun en önemli sebebi cumhurbaşkanımız. 16 yıl önce Türkiye’deki kadının meclisteki temsil oranı yüzde 2,1’di. Bir dönem binde bire kadar geriledi. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle AK Parti’yle birlikte kadının meclisteki temsili yüzde 18’lere kadar yükseldi. Ben, bu konuda cumhurbaşkanımıza minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Çalık, 31 Mart’ın tarihi bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “Mücadelelerimizin terör örgütleriyle, uluslararası güçlerle olduğunu biliyorsunuz. İstirhamım şudur; lütfen gidip oylarınızı kullanın” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile birlikte öğrencilerle öz çekim yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın