19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi hayata geçirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi hayata geçirildi

MESLEKİ EĞİTİMDE 1.000 OKUL PROJESİ

Mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarımıza yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi hayata geçirildi. Pandemi sürecinde maske dezenfektan ve hijyen malzemeleri üreterek hayati önem taşıyan İlimiz meslek liseleri de proje kapsamına alındı.

Bu projenin en önemli özelliklerinden biri, öğrencilerimizin gelişiminin desteklenmesinin çok boyutlu olarak ele alınmasıdır. Dolayısıyla, bu projeyi diğer projelerden ayıran en önemli özelliği, odağında sadece öğrencilerin olmaması, öğrencilerin yanı sıra okullardaki yönetici ve öğretmenleri ve özellikle aileleri kapsamasıdır.

Mesleki Eğitimde 1.000 Okul’ projesine 176 milyon liralık yatırım yapıldı. Projenin değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi için başlatılan çok yönlü çalışma ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirtti.

‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi kapsamın İlimizde 9 okulumuz bulunmaktadır. Bunlar; Kuluncak Ç.P.A.L, Yazıhan Ç.P.A.L, Sümer M.T.A.L,  Fatma Aliye İMKB M.T.A.L, Gökhan Ertan M.T.A.L, Gevher Nesibe M.T.A.L, Şehit Kemal Özalper M.T.A.L, Hacı Hüseyin Kölük M.T.A.L

Proje kapsamında okullarımızda Z Kütüphane kurulması için 200 bin TL ödenek gelmiş olup, dört okulun Z kütüphane kurulumu tamamlanmıştır. Fatma Aliye M.T.A.L Z kütüphanesi için çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca, proje kapsamında bütün okullarımızın idareci ve öğretmenlerine yönelik ‘Patent Faydalı Model Tasarım ve Marka’ ile ‘Kişisel Gelişim’ eğitimleri verilmiştir. Eğitimler her ay periyodik olarak devam etmektedir.

‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi kapsamında okullarımıza çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın