28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Minikler, Okul Kantinlerini Denetledi

Minikler, Okul Kantinlerini Denetledi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ GÖNÜLLÜ ZABITALARI DENETİM YAPTI

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü, “Gönüllü Zabıta” Projesi kapsamında öğrencilerden kurduğu zabıta ekibi,  ilçedeki okulların kantinlerini denetlediler.

Tüketici hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün “Gönüllü Zabıta” projesi devam ediyor.

Çeşitli okullardan projeye dâhil edilen minik öğrenciler ilk olarak Zabıta Müdürlüğü Binasını ziyaret etti. Uygulamalı eğitim denetimlerine çıkmadan önce zabıtalara çeşitli sorular yönelten öğrenciler, zabıtanın görev ve sorumluluk alanları konularında bilgi sahibi oldular.

MİNİK ZABITALAR, OKUL KANTİNLERİNİ DENETLEDİ

Zabıtalardan eğitim alan çocuklar zabıta elbisesi ve şapkalarını giyerek işyerlerini denetime çıktılar. Denetimler kapsamında Begüm Kartal İlkokulu ve Selahaddin Eyyubi İlk Okuluna giden minik zabıtalar, okul kantinlerini denetlediler. 

Zabıta Müdürlüğü personeliyle birlikte denetime çıkan minik zabıtaları karşılarında gören okul idarecileri ve kantin görevlileri önce olayı tebessümlerle karşıladılar ancak minik zabıtaların sıkı denetimlerini görünce zor anlar yaşadılar.  Her türlü denetim yetkisine sahip gönüllü zabıtalar denetimlerde, okul kantinlerinin genel temizlik durumunu, yangın söndürme cihazlarını, satılan gıdaların etiketlerini ve ürünlerin son kullanma tarihlerini incelediler. Kantinlerin genel temizliğini de kontrol eden minik zabıtalar tam not aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın