02.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Malatya İş Dünyasını Memnun Etti

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Malatya  İş Dünyasını Memnun Etti

“Mücbir Sebep Halinin Uzatılması İş Dünyasını Memnun Etti”

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024’e uzatılması iş dünyasında sevinçle karşılandı. Bu karar, özellikle depremden en fazla etkilenen iller arasında yer alan Malatya’nın da aralarında bulunduğu 4 il ve 2 ilçede memnuniyetle karşılandı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, mücbir sebep halinin 5 ay daha uzatılmasının olumlu bir adım olduğunu belirtirken, sürenin daha da uzatılması için bölge milletvekillerinin devreye girmesi gerektiğine vurgu yaptı. Şarlak ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde deprem bölgelerinin canlandırılması ve bölgede yaşayan insanların daha iyi koşullara kavuşması için projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Şarlak, deprem bölgesindeki konut satışlarının durmasının yüksek kredi oranlarından kaynaklandığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi için özel kredi fırsatlarının sağlanması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, beton fiyatları konusunda da endişelerini dile getiren Şarlak, fiyatların düşürülmesiyle inşaat sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Sonuç olarak, bu kararın depremzedelerin yaşamını bir nebze olsun kolaylaştıracağı ve bölgenin ekonomik canlanmasına katkı sağlayacağı umulmaktadır. Ayrıca, bölgedeki iş dünyası ve halkın ihtiyaçlarına yönelik projelerin hızla hayata geçirilmesi gerekmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın