24.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Müslüman Olamayan Kadınların Tesettür Konusunda En Çok Merak Ettiği Konu

Müslüman Olamayan Kadınların Tesettür Konusunda En Çok Merak Ettiği Konu

Şu ana kadar instagramdan takipleşip küçük organizasyonlarla bir araya gelip seslerini duyurmaya ve hedef kitlelerine ulaşmaya çalışan tesettür markaları, artık kendi moda haftaları çerçevesinde müşterileriyle buluşuyor.

TESETTÜRÜN MODASI OLUR MU TARTIŞMASI

Malezya, Endonezya, Dubai ve Londra olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden yabancı modacı ve blogerlerin katılımıyla dünyada ilki düzenlenen muhafazakar moda haftası etkinlikleri Haydar Paşa Garı’nda düzenlendi. Tesettür markaları ve müşterilerinin yoğun ilgisiyle başlayan etkinlikler, ülke gündeminde moda ve tesettür tartışmalarını yeniden başlattı.

ESRA ŞİMŞEK: INSTAGRAM MODAYA YÖN VERİYOR

Etkinliklerin ilk gününde YeniKadın.com sitesi yöneticisi Esra Şimşek sosyal medyanın modaya etkileri konulu panele konuşmacı olarak katıldı. İnstagramın hayatımıza ve modaya yön verdiği, bunun da kötü bir şey olmadığını belirten Şimşek, sosyal medya sayesinde kültürler arası etkileşimlerin hızlı artığını, milletlerin tesettür ve giyim tarzlarının da bu sayede birbirinden etkilenip geliştiğini söyledi.

“GAYRİMÜSLİM KIZLARIN TESETTÜRE İLGİLİSİ ARTTI”

Muhafazakar moda festivaline katılan ve İnstagramda 100 bin’den fazla takipçisi bulunan hautejiab hesabının yöneticisi Noor, sosyal medya sayesinde başörtününün popülerlik kazandığını, Müslüman olmayan kızların kendisine gelip başörtüsünü çok şık bulduklarını takmalarında bir sakınca olup olmadığını sorduklarını ifade etti. Bu durumdan şikayetçi olmadıklarını belirten Noor, “Müslümanlar olarak bundan mutluluk duymalıyız” dedi.

ENDONEZYALI TASARIMCILAR DAMGA VURDU

İstanbul modest fashion week etkinliklerinde Muslima Wear, Anniesa Hasibuan, Anna Hariri, Rabia Z. gibi ünlü tasarımcıların da katıldığı 100 yakın markanın katıldıği etkinliklerde Endonezyalı tasarımcıların giysileri büyük beğeni aldı.

TESETTÜR MODASI TARTIŞMASI

Twitter da #tesettüreihanet hashtagi ile tepkilerin odağı olan etkinlikler, muhafazakar kesimin protestolarına hedef oldu. Sergilenen ürünlerin tesettürden uzak olduğu gerekçesi ile bu etkinliğin tesettüre ihanet olduğunu, tepki için Haydar Paşa garına gidilmesi çağrısı yapıldı. Sosyal medyada tepkilerin artması üzerine, polis etkinlik boyunca garın önünde güvenlik kordonu oluşturdu.

Muhafazakar moda festivalinin ana sponsoru Moda&Nisa marakasının Ceo’su Kerim Türe, bu tür tartışmalara girmeden bir boşluğu doldurduklarını ve bir ihtiyacı karşıladıklarını ifade etti.

Behiye Teymur, Haberler.com

KAYNAK : http://yenikadin.com/musluman-olamayan-kadinlarin-tesettur-konusunda-8443739-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın