19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Neden sürekli aç hissediyorsunuz?

Neden sürekli aç hissediyorsunuz?

Eğer kendinizi sürekli aç hissediyorsanız, bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz.

Vücutlarının ihtiyaç duyduğu besin ve enerjiyi alabilmek için insanlar her gün yemek yemelidir. Ama eğer doymak bilmiyorsanız, ters giden ne olabilir?

Yeterince su içmiyorsunuz

Açlık susuzlukla karıştırılabilir ve insanlar genellikle bir şeyler yemeyi, içmeye tercih ederler. Eğer daha yeni yemek yediyseniz ve fakat hala kendinizi aç hissediyorsanız, biraz su için ve bekleyin. Açlığınız, susuzluğunuzla birlikte kaybolacaktır. Düzenli sıvı tüketmek sağlığınız için olduğu kadar, sahte açlık krizlerini de önlemek için de iyidir.

Yeterince uyumuyorsunuz

Sadece uyanık kaldığınız süre boyunca daha fazla kalori yaktığınız için değil, aynı zamanda uykusuzluğun iştahı uyaran hormon üretimini arttırması yüzünden de doymak bilmiyor olabilirsiniz. Araştırmalara göre, uykusuzluk günde 300 ile 500 kalori daha fazla almanıza sebep olabiliyor. Ve bu da ileride kilo kontrol problemleri yaratıyor.

Çok fazla basit karbonhidrat tüketiyorsunuz

Kekler, kurabiyeler gibi beyaz unla yapılan basit karbonhidratlı besinler, kan şekerinizde ani yükselişlere ve dolayısı ile de aşermelere sebep oluyor. Bu aşermeleri kontrol altına alamazsanız, kilo alırsınız. Üstelik karbonhidratların hepsi kötü değildir; tam tahıllı ekmek ve makarnalar, fındık ve meyveleri tercih edin.

Öğünleriniz arasında uzun süre var

Bazı insanlar günde sadece 3 öğün yer. Ama vücudunuz gün boyunca kalori yakacağı için bu öğünler arasında da acıkabilirsiniz. Bu yüzden 3 büyük öğün yerine, küçük küçük 5-6 seferde tüketmeyi deneyebilirsiniz.

Alkol tüketiyorsunuz

Zor bir günün ardından rahatlamak için bir şeyler içmeyi seviyor olabilirsiniz ama çok fazla alkol tüketmek, vücutta susuzluğa sebep olur. Ve daha önce belirttiğimiz gibi susuzluk, açlık ile karıştırılabilir.

Aktif bir programınız var

Gün boyunca yeterince besleniyor olsanız bile, aktif bir programınız varsa kendinizi aç hissedebilirsiniz. Eğer fiziksel yönden aktifseniz, enerji sağlamak için daha çok kaloriye ihtiyaç duymanız doğaldır.

İştah açıcı ilaçlar kullanıyorsunuz

Eğer kendinizi normalden aç hissediyorsanız, bunun kullandığınız ilaçlarla da ilgisi olabilir. Reçeteli steroidler ve anti-depresanlar gibi bazı ilaçlar iştahı artırabilir. Daha çok su içmek ve sağlıklı beslenmek bu açlığı bastırmanıza yardımcı olabilir.

HT Hayat

KAYNAK : http://leyditurk.com/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın