29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Nöralterapi hakkında bilmediklerimiz

Nöralterapi hakkında bilmediklerimiz

Regülasyon tıbbı ile modern tıp arasından köprü olan nöralterapi, ilaç tıbbında hastalıklarına çözüm bulamayanlar için bir kurtuluş yolu olarak tanımlanıyor. ‘Nöralterapi nedir?’ ‘Nasıl uygulanır?’ gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabı bu yazıda, okumaya devam edin…

Hastalık yoktur hasta vardır

Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul, “Nöralterapi, modern tıp uygulamalarına bilimsel ve güvenilir bir katkı sağlıyor, pek çok kronik hastalığın anlaşılmasında ve tedavisinde ciddi destek veriyor” açıklamasında bulundu. Hastalıklarda sadece fiziksel ve kimyasal bedenleri iyileştirmenin yeterli olmadığına, ruhsal ve enerji durumlarının da tedaviye dâhil edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Regülasyon tıbbı ile modern tıp arasından köprü olan nöralterapi metoduna, doktorların yoğun ilgisi var. “Hastalık yoktur hasta vardır” prensibi ile her hastaya özgü bir tedavi metodu kullanılıyor. Deri altına yapılan anestezik madde uyarılarıyla kişiye özel seyreden bu tedavi yöntemi, hekimlerinin gündeminde. İlaç tıbbında hastalıklarına çözüm bulamayanlar için de bir kurtuluş yolu.

Hastalığa karşı sinir ağı resetleniyor

“Nöralterapi yöntemi adeta vücudun network ağına uyarıcı ve düzenleyici bir program yüklemek gibi” diyor Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul. Bedenin düzenli çalışması, hormonal sistemin dengede kalması için vücudun doğuştan otomatik olarak ayarladığını belirtiyor ve ekliyor: “Vücudu ağ gibi saran otonom sinir sistemi, normalde sorunsuz çalışır. Ancak kimyasal, biyolojik, psikolojik, fiziksel, elektromanyetik alan bozulmaları, geçirilen ameliyatlar gibi çeşitli nedenlerle bazı organlar zararlı kimyasalları kendinden uzaklaştıramadığı ve beslenemediği için hastalanır. Nöralterapide yapılan lokal anesteziler, otonom sinir sisteminin ‘resetlemesini’ sağlar. Hasarlı bölgedeki hücreler bu yolla uyarılır ve yenilenir.”

Vücuttaki elektrik düzenleniyor

Nöralterapi, çoğunlukla çaresiz, ilaç tıbbında çözüm bulamamış hastaların tercih ettiği bir tedavi metodu. Özellikle klasik tıbbın yetersiz kaldığı uzun süreli, geçmeyen ağrılar, regl düzensizliği, kabızlık, yaşlanma, alerji, hamile kalamama, hormonal düzensizlik, üst solunum yolu hastalıkları, bağırsak ile ilgili tüm şikâyetler gibi birçok alanda nöralterapi kullanılıyor. Sorunlu organlarda cilt altı dokulara enjeksiyonla anestezik madde verildiğinde otonom sinir sistemi uyarılıyor. Bu uyarıyla “vücuttaki elektriğin düzenlenmesi” sağlanıyor ve böylelikle vücudun iletişim ağındaki aksaklıklar giderilerek tedavide etkili sonuçlar elde ediliyor. Hamile ve emziren annelere de uygulanabiliyor. Tansiyon, şeker, kalp vb. hastası olmak bu tedaviyi almaya engel değil.

Nöralterapi nasıl işliyor

Bedendeki hastalıklı bölgenin cildine lokal anestezik madde enjekte edldiğinde sinir sistemi ağında enerji yükseltici uyarı meydana geliyor. Bu uygulamayla vücudumuzda çok geniş bir elektriksel ağ yapısında olan otonom sinir sisteminin uyarılması ve düzenlenmesi sağlanıyor. Sinir iletisi artan doku daha düzenli çalışıyor. Böylece, beslenen temizlenen ve düzenli komut alan hasta ya da ağrılı organın kendini iyileştirme kapasitesi artıyor. Nöralterapinin temelinde, sağlıklı bir kişinin vücudunda serbestçe akan enerji anlayışı var. Otonom sinir sistemi, her hücreye ulaşan, her hücrenin bilgisini tüm vücuda anında ulaştıran ve çalışmalarını kontrol eden bir biyoelektriksel ağ aslında. Bu ağdaki bozukluklar tüm hastalıkların temelini oluşturuyor. Nöralterapi bu bozuklukları düzelttiği için tüm hastalıklarda etkili ve kalıcı bir tedavi sağlanıyor. İlaçlarla sağlanamayan bu etkiyle hastalık kaynağından tedavi ediliyor. Bir bilgisayar zaman zaman çok sayıda programdan dolayı nasıl yavaş çalışır ve arızalar başlarsa yapılması gereken ilk şey her şeyi kapatıp yeniden başlatmak. Aynı şekilde otonom sinir sistemi de “beden bilgisayarı” gibi . Nöralterapi bu anlamda bedendeki otonom sinir sistemini “yeniden başlatan” bir uygulama.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/noralterapi_hakkinda_bilmediklerimiz.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın