28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Oba Çadırımız, Tarihi ve Kültürel Mirasımızın Zenginliklerini Yansıtacak

Oba Çadırımız, Tarihi ve Kültürel Mirasımızın Zenginliklerini Yansıtacak

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, GEDİK TEPESİNE OBA ÇADIRI KURUYOR

“Oba Çadırımız, Tarihi ve Kültürel Mirasımızın Zenginliklerini Yansıtacak”

Yeşilyurt Belediyesi, Kadim Çırmıhtı’nın eşsiz doğal zenginliklerine tepeden bakan Gedik Tepesinin dönüşümü ve değişimi açısından hayata geçirdiği Gedik Sosyal Tesisleri, Gedik Kültür Merkezi ve Namazgâh alanından sonra tarihi ve kültürel değerleri günümüzden geleceğe taşımak adına Oba Çadırı kuruyor.

BAŞKAN ÇINAR, ODA ÇADIRININ YAPIM İŞLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Oba Çadırının kurulduğu alanda incelemelerde bulunup, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay’dan yapım işlerinin yanı sıra Oba Çadırında yer alacak teçhisatlar, malzemeler ve ziyaretçilere sunulacak hizmetler hakkında bilgiler aldı.

“BÖLGEMİZİN TANITIMINA KATKI YAPACAK GÜZEL BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Köklü medeniyet tarihinde özel bir konumda bulunan Oda Çadırını Yeşilyurt’ta hizmete sunacaklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gedik Kültür Merkezinin yan tarafında alana kuracakları Oba Çadırı ile tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımını yapıp, bölgenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

“ASKERİ TEÇHİSATLAR, GELENEKSEL ELBİSELER, YÖRESEL EŞYALAR SERGİLENECEK”

Oba Çadırı içerisinde geleneksel eşyalar ve elbiselerin yanı sıra savaşlarda kullanılan teçhisatların özel alanlarda sergileneceğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yılın sonlarına doğru hizmete sunmayı planladıkları Oba Çadırını ziyaret edenlerin tarihin derinliklerine doğru güzel bir yolculuk yapacaklarını dile getirdi.

“OBA ÇADIRIMIZ, KÖKLÜ TARİHİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YANSITACAKTIR”

Yeşilyurt’un köklü tarihine özel değerler kazandıracak kıymetli bir yatırımı daha hizmete sunacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kadim Çırmıhtımızın eşsiz tabiat zenginliklerine çok güzel bakan bir noktada bulunan Gedik Tepesini daha değerli ve özel hale getirmek adına hizmete sunduğumuz Sosyal Tesisler, Kültür Merkezi ve Namazgâh alanından sonra kadim medeniyetimizde özel bir konumda bulunan Oba Çadırını da buraya kazandırmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Hizmete girdiği andan itibaren sanatsal ve kültürel mekanlarıyla yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan, bölgenin kültürel zenginliklerine yeni değerler katan Gedik Kültür Merkezimizin yan tarafında ki alanda yapımı devam eden Oba Çadırımızın içerisinde yöresel kıyafetler, eşyalar ve savaşlarda kullanılan askeri teçhisatları sergileyeceğiz. Burayı ziyaret edenler tarihin derinliklerine doğru yolculuk yapıp, tarihsel bir ortamı teneffüs edecekler. Bu yılın sonlarına doğru tamamlanarak hizmete sunacağımız Oba Çadırımız, bölgemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayıp, yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacaktır.”diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın