28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Öğrenciler Kurtuluş Hattı Filmini İzledi

Öğrenciler Kurtuluş Hattı Filmini İzledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Organizasyonunda

300 ÖĞRENCİ KURTULUŞ HATTI FİLMİNİ İZLEDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler sinemaya götürüldü.

Atatürk’ün Nutuk’ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenilen ve Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikâyesini konu alan “Kurtuluş Hattı” isimli sinema filmini dört okuldan yaklaşık 300 öğrenci izledi.

Yapılan etkinlikten dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Behçet Bakır, “Film organizasyonunda Malatya Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı çeşitli okullarımızdaki öğrencilerimize film gösterimini gerçekleştiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla, TRT yapımlı film, Milli Mücadele dönemini konu alıyor. Bu anlamda öğrencilerimizin bu sevincine ortak olan, destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç da konuşmasında, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile ‘Kurtuluş Hattı’ isimli filmi öğrencilerimizle beraber izliyoruz. Kurtuluş Hattı filmi, Milli Mücadele döneminde Atatürk’ün de Nutuk’ta bahsettiği Hamdi Beyi konu alan bir film. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ilk gösterimde dört okulumuzla filmi izlemeye başladık. Önümüzdeki dönemlerde de inşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte öğrencilerimiz için farklı projelerde bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Hattı filmini izleyen öğrenciler, filmden çok etkilendiklerini belirterek bu imkânı kendilerine sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiklerini söylediler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın