19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Örtbas edildi

Örtbas edildi

Yenişafak Gazetesinin Haberine Göre 

FATİH ŞENTÜRK

Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen okulu da bünyesinde barındıran Beşer Eğitim Kurumlarının vergi kaçırdığı, bir vatandaş şikayetiyle deşifre edildi. BİMER üzerinden yapılan şikayetler her seferinde Malatya Gelir İdaresi Başkanı Ersin Özkan tarafından görmezden gelinerek, okul hakkında hiçbir yasal işlem yapılmadı.

BAŞKAN SIRRA KADEM BASTI

17 Aralık sürecinde görevinden istifa eden Gelir İdaresi Başkanı Ersin Özkan yerine, vekili Cemil Müsevitoğlu vekalet etti. Kurumlarla ilgili şikayet devam edince şikayet dilekçelerini yeniden gündemine alan Müsevitoğlu, olayla ilgili müfettiş görevlendirerek iddiaların soruşturulmasını istedi. İncelemeyi tamamlayan müfettişler, kurumların vergi kaçırdığını doğrulayan bir de rapor hazırladı. Beşer Eğitim Kurumları'nın vergi kaçırdığını BİMER ve dilekçe yoluyla şikayet eden duyarlı vatandaş, 2010 yılından bu yana şikayet dilekçelerini işleme koymayan paralel yapıya mensup Malatya Gelir İdaresi'nde görevli vergi memurlarının tespit edilerek, ihraç edilmesi için girişimde bulundu.

MUHASEBECİ FİRARDA

Edinilen bilgiye göre, Beşer Eğitim Kurumları'nın avukatı Turan Canpolat FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınırken, kurumun muhasebecisi Ramazan Çiftçi'nin ise firari olduğu ortaya çıktı. Paralel ikili, kurumu denetleyen vergi müfettişleriyle uzlaşma talebinde bulunarak, kurumu kurtarmaya çalıştığı da öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın