19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Özel Çocuklarımızın Başarılarından Gurur Duyuyoruz”

“Özel Çocuklarımızın Başarılarından Gurur Duyuyoruz”

BAŞKAN ÇINAR, ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT KIZILAY ÖZEL EĞİTİM ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

“Özel Çocuklarımızın Başarılarından Gurur Duyuyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şehit Yarbay Songül Yakut Kızılay Özel Eğitim Anaokulu’nda düzenlenen ‘Dünya Engelliler Günü’ etkinliğinde denge, koordinasyon, algoritma ve dikkat geliştirme üzerine eğitimler alan özel gereksinimli çocuklarla bir araya gelerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yeşilyurt İlçesinde 7’den 70’e tüm vatandaşların gönüllerine dokunan hizmetlere öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dezavantajlı gruplara yönelik ‘pozitif ayrımcılık’ hassasiyetini ön plana koyan ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şehit Yarbay Songül Yakut Kızılay Özel Eğitim Anaokulu’nda düzenlenen ‘Dünya Engelliler Günü’ etkinliğine Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ile birlikte katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar denge, koordinasyon, algoritma ve dikkat geliştirme alanlarında özel eğitimlere tabi tutulan özel gereksinimli çocukları sınıflarında ziyaret etti.

Renkli ve keyifli anların yaşandığı etkinlikte birbirinden renkli gösteriler sergileyen çocukların performansları göz doldururken, çocukların gösterilerine eşlik edip gönül köprüsü kuran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğrencilerle birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ziyaret sırasında engelli öğrencilere eğitim veren öğretmenlere de teşekkür eden Başkan Çınar, özel öğrencilerin, öğretmenlerinin fedakârlığı ve sevgisi ile her işin üstesinden geldiğini ifade ederken, “Burada yapılan birbirinden güzel işler bizleri onurlandırdı. Tabi bunda öğretmenlerimizin fedakârlığı, gayreti ve özverisi her türlü takdirin üzerindedir.  Kendilerini gösterdikleri bu fedakarlık ve duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimle hem gelişimlerine devam ediyor hem de istihdam edilecek bir seviyeye ulaşıyorlar. Engellilerimizi sosyal hayatın içine daha fazla kattığımız zaman hem onlar hem de aileleri mutlu oluyor. Görünen o ki bu eğitim yuvasında sizler engel tanımıyorsunuz, engelleri kaldırıyorsunuz.” diye konuştu

Özel gereksinimli çocukların heyecanına ve mutluluğuna ortak olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti için elimizden geldiğince yoğun çaba sarf ediyoruz. Engelsiz bir yaşam için her zaman engellilerimizin yanındayız. Hizmetlerimizle sadece özel günlerde değil, her gün onlarla birlikte oluyoruz. Özel gereksinimli çocuklarımızın eğitimi için hizmete sunulan Şehit Yarbay Songül Yakut Kızılay Özel Eğitim Anaokulumuzda ise çok güzel bir ortam oluşturulması bu açıdan hepimizi mutlu etti. Özel çocuklarımız buradaki sağlıklı, temiz ve güzel ortamlarda alanında uzman öğretmenlerimizin gözetiminde kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunan eğitimler alıyorlar. Bizlerde onları kendi eğitim alanlarında ziyaret ederek moral vermeye çalıştık. Bu özel çocuklarımızın hepsi bizim için ayrı bir kıymet ve değer taşımaktadır, çok güzel çalışmalar yapıyorlar, hepsini gözlerinden öpüyorum. Onların güler yüzleri ve hayır duaları bizleri mutlu ediyor. Bütün çocuklarımıza sağlıklı, sıhhatli ve huzurlu bir hayat diliyorum.” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın