18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Özge Dilay Örüm, 500 Tam Puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur.

Özge Dilay Örüm, 500 Tam Puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur.

Malatya Fen Lisesinin Geleneksel Başarısı Devam Ediyor…

 20-21 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınavları yapılmış ve sınav sonuçları 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü açıklanmıştır. Geleneksel olduğu üzere okulumuz Malatya Fen Lisesi yeni bir Türkiye birincisi çıkarmıştır. İlimizin ve bölgemizin lokomotif okulu olan Malatya Fen Lisesi 2014, 2016 yıllarında çıkarmış olduğu Türkiye birinciliklerine 2020 yılında yenisini eklemiştir. Yapılan her uygulamanın ekip ruhu eşliğinde, planlı, disiplinli ve atılacak her adımı her geçen yıldan çıkarımlar elde ederek, geçmişimizden ve öğrenci potansiyelimizden güç alarak, seçkin eğitim kadromuz ile her zaman genelde ülkemizde, özelde bölgemizde güveninin adresi olduk.

Okulumuz Malatya Fen Lisesi öğrencisi Özge Dilay Örüm, Sayısal Ham Puan ve Yerleştirme Puanı Türünde 500 Tam Puan alarak Türkiye Birincisi olmuştur.

Şampiyon öğrencimiz, TÜBİTAK olimpiyatlarında da adından söz ettirdi.

 Aynı Zamanda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı okul birincimiz olan öğrencimiz, Temmuz ayında yayımlanan sonuçlara göre Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda matematik alanında Türkiye’de ilk 13’te yer alma başarısını göstermiştir.

Öğrenim hayatı boyunca disiplinli ve programlı çalışmayı kendisine ilke edinmiş, proje odaklı çalışmayı ise bir kültür haline getirmiştir. Soğukkanlı ve etkili çalışma becerisi ile çevresindeki öğrenciler için her zaman örnek olan öğrencimiz, uzun yıllar sergilediği düzenli çalışma alışkanlığının meyvelerini almıştır.

Bireysel başarıda ortaya çıkan uç örnekler her yıl artan bir ivme ile kendisini toplu başarıda da göstermektedir. Bu bağlamda; 2020 YKS Sonuçlarına göre ilk 1000’de 14 öğrenci, ilk 10000’de 45 öğrenci, yer almıştır.

Kuruluşundan bu yana ülkemizin lider ve adından söz ettiren Malatya’mızın marka değeri Malatya Fen Lisesi, her yeni yılda artan başarı grafiği ile çevresi için güven unsuru olmuştur. Yeni eğitim-öğretim yılında okulumuz Rönesans Eğitim Vakfı tarafından inşa edilen standartlar üstü eğitim-öğretim kompleksinde faaliyetlerini sürdürecektir. “Gelecek Sizi Çağırıyor” sloganı ile zirvede yer alan okulumuz; vatanını seven, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesi için üreten bir nesil inşası adına tüm eğitim paydaşları ile inisiyatif almaya devam edecektir.

Öğrencimizin elde ettiği başarıda emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı’ya, okulumuz idareci ve öğretmenlerine, proje çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Malatya Bilim ve Sanat Merkezine ve değerli ailemize teşekkür ediyoruz.

Öğrencimizi elde ettiği başarıdan dolayı candan ve gönülden tebrik ediyor, öğrencimize nice kalıcı başarılar temenni ediyoruz.

 Vahap YILDIZ

Malatya Fen Lisesi Müdürü

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın