18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

ÖZNUR ÇALIK GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ

ÖZNUR ÇALIK GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ
Ak Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 25. Yılını geride bırakan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu.
KARADUMAN”ÇALIK’IN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMASIYLA
MALATYA SİUASETİ BİR ZENGİNLİK KAZANDI”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Gazeteciler Cemiyetine saat 15.00 ‘de Ak Parti 2. Başkanı Mahmut Üner Özer’le geldi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Çalık’ın Cemiyete ziyareti nedeni ile şu açıklamada bulundu:
“Öznur Hanım Genel Başkan Yardımcısı olması ile Malatya siyaseti bir derinlik ve zenginlik kazanmıştır. Malatya için bundan sonra Başbakana ve bakanlara ulaşmak daha kolay olacaktır. Malatya’nın sorunlarını en üst düzeye ulaştırmak daha hızlı ve kolay olacaktır. Öznur Hanıma Malatya kamuoyu destek vermek zorundayız. Yeni görevinde başarılar diliyoruz”
Ak Parti 2. Başkanı Mahmut Üner Özer’de Cemiyeti ziyarette yaptığı açıklamada, Gazeteciler Cemiyeti’nin önemli görev yaptığını dile getirdi.
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

ÖZNUR ÇALIK “G20 LİDERLİĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR İLK”
Ak Parti genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın sözlerinin anlamlı olduğuna dikkat çekti.
Çalık dünya, Türkiye ve Malatya’da gelişmelere üzerine açıklamalar yaptı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Biz artık dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin içerisinde yer alan bir ülke olarak G20’nin liderliğini yapacağız. Bu da Türkiye için bir ilk” dedi.
Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, dünya devleri arasında “ben de varım” diyen bir ülke olmak isteyen Türkiye’nin ayağına pranga vurmak isteyenler olduğunu belirtti.
Bu prangalarından kurtulan Türkiye’nin 12 yıldır kesintisiz AK Parti hükümeti sorumluluğu ve bilinciyle “önümdeki tüm engelleri kaldırıp yoluma devam etmek zorundayım” dediğini vurgulayan Çalık, Türkiye’nin daha önce dış güçlere muhtaç hali bulunduğunu ancak artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ifade etti.
Türkiye’nin dış güçlerden ve ayağına pranga vurmak isteyen ulusal vesayetlerden kurtulup yoluna devam etmek istediği anda karşısına çok farklı engeller çıktığını dile getiren Çalık, “Demokrasiyi sekteye uğratmak adına yapılan vesayetin var olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Biz bunlardan, dış güçlerden kurtulmaya çalışırken, ulusal engelleme mekanizmalarından kurtulmaya çalışırken kendi kendimize yerel ve yerli olan bir sorunu uluslararası güçler tarafından Türkiye üzerinde oynanan oyunları, Doğu ve Güneydoğu’daki yaşanan Kürt sorununu, Güneydoğu sorununu körükleyerek ‘bunu siz tek başınıza çözemezsiniz’ diyen güçlerin var olduğunu biliyoruz. Güçlü olan Türkiye’nin yanında bugüne kadar kimler var bakmak lazım” diye konuştu. 
Türkiye’nin tüm dünyayla iyi ilişkiler içinde, mağdurun ve mazlumun yanında olmayı, haklının yanında, güçlü de olsa haksızın karşısında olmayı şiar edindiğini kaydeden Çalık, şöyle devam etti:
“Biz güçlü Türkiye olalım derken karşımıza çıkarılan Gezi olayları, 17-25 Aralık ve son olarak 2 yıldır da hiç cenaze haberi almadığımız çözüm süreci engeli, Türkiye’nin önündeki kaldırılması gereken en önemli engellerdi. Ama maalesef 6-7 Ekim olayları bir kez daha Türkiye’ye şunu söyletmeye çalıştı; ‘çözüm süreci Türkiye’nin tek başına çözebileceği bir sorun değildir’. Ama Türkiye olarak, hükümet olarak, Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ve yetkili tüm kurumlarımız olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetmiş olduğu, iki yıldır devam ettirmiş olduğu çözüm süreci yerlidir, yereldir ve çok önemli bir tarihsel derinliğe ve stratejiye sahiptir. Çözüm süreci sonucuna kavuşmak için üstümüze ne giymek gerekiyorsa, kefen giymek gerekiyorsa kefen giymeye hazır olduğumuzu çok net ifade etmiştik. İşte çözüm süreci tam sonuca ulaşırken, derenin tam ortasını geçmişken bunu güçlü Türkiye’nin önüne engel olarak koymak isteyenler oldu. Ulusal ve uluslararası mekanizmalar devreye girdi ve 6-7 Ekim olaylarını bize yaşattılar ama buna rağmen biz bir kez daha 6-7 Ekim olaylarında dimdik ayakta durduk. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde özellikle yaşatılmak istenen olayları engellemek adına kamu düzeni asla çözüm sürecinin alternatifi değildir, kamu düzenini yerinde sağlamak zorundayız.”
Çalık, Türkiye’nin önündeki bütün engelleri bir bir aştığına işaret ederek, şu an Türkiye’nin önündeki en önemli engelin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşananlar ve kardeş kavgası olduğunu, bu sorunda da son aşamasına gelindiğini, engelleri ortadan kaldırmak adına yola devam ettiklerini söyledi.
Ekonomide gelinen noktaya ilişkin verilerden de bahseden Çalık, ekonomik göstergeler çerçevesinde Türkiye’nin güçlü ülkeler arasına adını yazdırmaya kararlı olduğunu vurguladı.
Çalık, sözlerini “Biz artık dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin içerisinde yer alan bir ülke olarak G20’nin liderliğini yapacağız. Bu da Türkiye için bir ilk. Bu gelişen, değişen, büyüyen Türkiye’nin çok önemli fotoğrafıdır” diye tamamladı.

http://www.malatyabeydagi.com/haber/2629/oznur-calik-gazeteciler-cemiyetini-ziyaret-etti.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın