29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Prof. Dr. Bayram Murat Asma Vali Mustafa Toprak tarafından makamında kabul edildi.

Prof. Dr. Bayram Murat Asma Vali Mustafa Toprak tarafından makamında kabul edildi.

 VALİ TOPRAK, KAYISI ÇEŞİTLİLİĞİN ARTTIRILMASI İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı ve Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bayram Murat Asma Vali Mustafa Toprak tarafından makamında kabul edildi.

 

Prof. Dr. Asma, kendisini kabulünden dolayı Vali toprak’a teşekkür ederek kendisinin ve Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yapmış olduğu kayısı kültürü ve kayısı ıslah çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Kayısı ıslah çalışmaları ve yeni kayısı çeşitlerinin geliştirilmesi konusunda Malatya ve çevresinde yetiştirilen kayısıların morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğü, yeni kayısı çeşitlerinin geliştirildiği ve bunların çeşitli projelerle ele alındığını ifade etti.

Malatya’nın ekonomisine ve kültürüne katkı sunan kayısı ile ilgili bu çalışmadan dolayı kendisine, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Vali Toprak, kayısının ilimiz ekonomisi için olan önemine ve katma değer olarak kayısıdan elde edilecek ürünlere değindi.

Kayısı çeşitliliğin artması ve  yapılan bu bilimsel çalışmalarla arttırılması ile ilimiz kayısının öneminin ve katma değerinin daha da artacağını ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın