29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Pütürge Tepehan’ın En Önemli Sorununa Kökten Çözüm

Pütürge Tepehan’ın En Önemli Sorununa Kökten Çözüm

Büyükşehir, Pütürge’de engelleri bir bir aşarak yeni yollar açıyor

TEPEHAN’IN EN ÖNEMLİ SORUNUNA BÜYÜKŞEHİR’DEN KÖKTEN ÇÖZÜM

  • Muhtar Erkuş: “Pütürge son iki yılda güzel hizmetler aldı. 10 yılda yapılabilecek işleri Büyükşehir Belediyemiz 2 yıla sığdırdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge ilçesi Tepehan bölgesinde yeni yol açma ve genişletme çalışmalarının yanısra yeni köprü yapımlarını da sürdürüyor.

Başmezra, Üçyaka, Çamlıdere ve Kozluk Mahallelerinin ulaşımını sağlayan 7 kilometrelik grup yolunda yer yer güzergah değişikliği yapıldı. 15 metre genişliğinde açılan yeni yolun büyük bölümünde altyapı çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi grup yolunu bölen Şiro Çayı üzerinde 6 gözlü, 5 metre yüksekliğinde, 8 metre açıklığında 55 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde yeni bir köprü de yapacak.

İhalesi ve yer teslimatı yapılan köprünün temeli Temmuz ayı içerisinde atılacak. Bölgenin ulaşım sorununu çözecek olan köprü ve yol Nemrut Dağına Malatya’dan gideceklere de büyük kolaylıklar sağlayacak.

Yolun 2 kilometrelik bölümünün sarp kayalıklardan oluşması, Büyükşehir Belediyesi ekiplerini zorlasa da ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda sarp kayalıkların büyük bölümü aşıldı. Yol üzerinde bulunan şelaleleri bozmadan, doğal akışında gitmesini sağlamak için çalışmalar yapan ekiplerin bu gayreti bölgede yaşayan vatandaşları da memnun ediyor.

Pütürge’nin çok dağınık bir yapıya sahip olduğunu belirten vatandaşlar, “Tepehan bölgesinin en önemli sorunlarından biri olan grup yolu, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor. Yolumuzu bölen Şiro Çayının üzerine bir de köprü yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

Grup yolunun büyük bölümünde güzergah değişikliği yapılıp yeni yol açıldığını belirten Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kozluk Mahalle Muhtarı Reis Erkuş, “Pütürge son iki yılda başta yol hizmetleri olmak üzere alt yapı çalışmaları noktasında güzel hizmetler aldı. 10 yılda yapılabilecek işleri Büyükşehir Belediyemiz 2 yıla sığdırdı. Tepehan bölgesinin en önemli ulaşım sorununu da kökten çözüyor.

Muhteşem yollar yapıyorlar. 1 milyon liranın üzerinde maliyeti olan bir köprü yapılacak. Geçmişte bizler hastalarımızı kilometrelerce sedye üzerinde getirip, götürürdük. Şimdi 5 aracın sığdığı güvenli yollarda yolculuk etmeye hazırlanıyoruz. Çok mutlu ve huzurluyuz. Bütün Malatyalıların önünde Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

puturge_yeniyol

puturge_yol_calismasi_2016

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın