20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Sağlık Bakanığı’ndan Uyarı: 11-16 Saatleri Arası Pokemon Avlamayın!

Sağlık Bakanığı’ndan Uyarı: 11-16 Saatleri Arası Pokemon Avlamayın!

Son dönemlerde Pokemon GO çılgınlığı malumunuz, ancak aşırı sıcakların da olması sebebiyle özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmak sakıncalı tabiki. Bu çılgınlık için saat farketmeksizin Pokemon kovalayan, Pokestop‘lardan çıkmayan gençliğin de sıcaklara dikkat etmesi gerektiğini farkeden Sağlık Bakanlığı‘ndan ilginç diyebilecek ancak oldukça eğlenceli bir paylaşım geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan “Güneş Işınlarının Dik Geldiği Öğle Saatlerinde Zorunda Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın” uyarısına gelen “Ya Pokemon avlamak için de mi çıkmayacaz ya 😀” şeklindeki yoruma gerekli cevabı veren Bakanlığın sosyal medya yöneticisi “Evet, güneş ışınlarının dik geldiği 11-16 saatleri arasında pokemon aramanızı tavsiye etmiyoruz. Yolda yürürken, özellikle karşıdan karşıya geçerken, telefon ekranına değil, yola bakmanızı öneriyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz” şeklinde cevap vermesi dikkat çekti.

Yukarıda görebileceğiniz konuşmada olduğu gibi Bakanlığın bile Pokemon için uyarı yapması ülkede ne kadar fazla ilgi gördüğünün kanıtı. Ancak Bakanlığın açıklaması gülümsetse de kesinlikle haklı. Yüksek sıcaklık ve güneş ışınlarının dik açıya yakın gelme durumu bildiğiniz gibi tehlikeli olabiliyor. O sebeple Pokemon için öğle saatleri yerine akşam saatlerini tercih etmeniz elbette daha iyi olacaktır.
Fiyat performans canavarları Meizu Pro 6 ve Meizu M3 Note Türkiye’de satışa çıktı!

KAYNAK : http://www.webtekno.com/sosyal-medya/saglik-bakanigi-ndan-uyari-11-16-saatleri-arasi-pokemon-avlamayin-h18580.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın