29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Şelalecilere yönelik ifadelerimden rahatsızlık duyanlar, FETÖ dava ve soruşturmaları için neden Adliye koridorlarında gezdiklerini kamuoyuna halen anlatmamıştır

Şelalecilere yönelik ifadelerimden rahatsızlık duyanlar, FETÖ dava ve soruşturmaları için neden Adliye koridorlarında gezdiklerini kamuoyuna halen anlatmamıştır

Siyasi gücünü ve imkanlarını kazanca dönüştürerek şelale gibi kendilerine akıtanları kast ederek yapmış olduğum açıklama ve ifadelerimden rahatsızlık duyanlar, şahsıma çamur atmaya başlamışlardır. Ancak; o çamur sadece ellerinde kalmış ve onların ellerini kirletmiştir.

Ben açıklamış olduğum bütün ifadelerimin sonuna kadar arkasındayım.  Kim rahatsız olursa olsun, kim üzerine alırsa alsın. Bunun takdiri kamuoyuna aittir.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının 1996 yılında demirbaşına giren kurtarıcı ile 1997 yılında demirbaşına giren ambulans aracı hakkında, şahsımın şelale olarak tabir ettiğim kesimlere yönelik ifadelerim üzerine gerçek olmayan ve tamamen yalan ifadeler ile kamuoyuna doğru olmayan bilgiler aktarılmıştır.

Olay tamamen şu şekildedir;  Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na 16.07.1996 tarihinde günün şartları ve imkanlarına göre 2.225.000.000. TL bedelle kamyon alınmış ve 05.09.1996 tarihinde ise üzerine 25 ton kapasiteli vinç aksamı 3.680.000.000. TL bedelle yaptırılmıştır. Bu araç 15 yıl süre ile kullanıldıktan sonra işletme maliyetinin Oda bütçesine yük getirmesi nedeniyle Malatya’da resmi ilan yayınlamaya vasıflı günlük bir gazetede satış duyurusu yapılarak teklif usulüyle 18.04.2011 tarihinde 43.000.000. TL bedelle satılmıştır.  Yapılan iş ve işlem bu kadar açıktır. Yine iddia edildiği gibi araç ne 2001 yılında alınmıştır, nede 25-30 bin TL tutarındaki bir kurtarıcı 100 bin TL’ye faturalandırılmamıştır.

Yine Ocak 1997 tarihinde o dönemin tıbbı imkan ve teknolojisine göre dizayn edilen donanımlı bir ambulans alınmış, belli bir süre kullanılmış,   bu araç daha sonra Sağlık Bakanlığının Ambulanslar Ve Acil Sağlık Araçları İle Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğine göre kullanılması imkanı kalmayınca, cenaze aracına çevrilerek hizmet vermiş, 19 yıllık kullanımın ardından yine yönetmenlik ve yasalar kapsamında iş ve işlemler gerçekleştirilerek 18.08.2016 tarihinde 7.750.000 TL’ye satılmıştır. Ambulansın içindeki kullanım ömrünü o dönem doldurmamış olan tıbbi cihaz ve ekipmanlar ise 2005 yılında uzun yıllar esnaf kuruluşlarında başkanlık görevinde bulunan merhum Mehmet Acet adına Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin altında açılan Mehmet Acet Sağlık Polikliniğine devredilmiştir. 1997 yılında, yani 21 yıl öncenin teknolojik imkanlarına göre ambulansa dizayn edilmiş cihazları bugün için son teknoloji olarak kamuoyuna sunmak ise tamamen şark kurnazlığıdır.

Görüldüğü üzere; bizim iş ve işlemlerimizde gizli-saklı bir durum yoktur. Her şey yasa ve yönetmenliklere göre gerçekleştirilmiştir. Biz milletimize, devletimize ve en önemlisi de en büyük hesabı da Cenab-ı Allah’a vereceğimizin bilinci ile hareket ediyoruz.   Oda’mız onlarca kez bakanlık müfettişlerince rutin olarak denetlenmiş ve 22 yıllık süreçte Oda yönetimine yönelik her hangi bir zarar ile yasa ve yönetmenliklere aykırı bir işlem yöneltilmemiştir. Bu bizim gurur vesilemizdir.

Şelalecilere yönelik ifadelerimden rahatsızlık duyanlar, FETÖ dava ve soruşturmaları için neden Adliye koridorlarında gezdiklerini kamuoyuna halen anlatmamıştır. 17-25 Aralık sonrasında FETÖ ile birlikte fotoğraf verenler ile neden bir araya gelerek fotoğraf verdiklerini anlatamamışlardır.

Şelaleciler şeklindeki ifademden rahatsızlık duyanların; Malatya’daki FETÖ operasyonlarında yakalanan mahrem imamlarını eğitim kurumlarında saklayan, kollayan ve besleyenlere yönelik olarak bir mesafeleri olup olmadığını da kamuoyuna anlatmalarını bekliyorum.

“İslami duyarlılık” aynı zamanda “Tüyü bitmemiş yetim hakkı duyarlılığını” da getirir.  Şelaleciler şeklindeki ifademden rahatsızlık duyanlar, acaba 21 yıllık olan kullanım ömrünü doldurmuş tıbbi cihazları merak ettikleri kadar, Kayısı Birlik dosyasını da merak ediyorlar mı?

Malatya kamuoyuna şu durumu açıklamak isterim; Malatya’daki gelişmelere her zaman duyarlı oldum, olacağım. Bugün şelaleciler olarak ifade ettiklerim hakkında neden 10 yıl yada 5 yıl önce değil de, bugün konuştuğumun, ifadelerimden rahatsızlık duyanların sorgulamasını isterim. Demekki bugün yanlış yapılan ve ısrarla yanlış yaptırılan hususlar var. Benim hiçbir zaman dikkate almadığım tehditlerde bulunanlar, önce neden kamuoyunda bu kadar rahatsızlıklara neden olduklarının çare ve yollarına baksınlar. İslami duyarlılık, İslami düşünce bunu gerektirmez mi?

Açıklamalarım ve ifadelerimin ardından Malatya’da her kesimden destek veren herkese teşekkür ediyorum.

 Son olarak şunu ifade ediyorum; benim için dosya açtıklarını ilan edenler şunu bilsinler, o dosyalara sığdıracağınız iddialarınız şelalede bir damla bile etmez. Fazla heyecanlanmayın.

Şevket KESKİN

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın