28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Sınır kapısından geçemeyince 43 kilogram esrarı başka bir tırın altına bırakıp kaçtı

Sınır kapısından geçemeyince 43 kilogram esrarı başka bir tırın altına bırakıp kaçtı

Sınır kapısından geçemeyince 43 kilogram esrarı başka bir tırın altına bırakıp kaçtı ama kapalı devre televizyon sistemi sayesinde yakayı ele verdi.
Hamzabeyli Gümrük Sahasında görevli gümrük muhafaza memurları, sahadaki rutin devriye görevi esnasında, park halinde bulunan bir Tır’ın tekerlekleri arasına bırakılmış şüpheli çuvallar fark etti. Bunun üzerine, Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğince Tır ile çuvallar incelemeye alındı. 
Çuvallarda 39 adet top şeklinde paket çıktı. Paketlerin içinde ise 43 kg esrar olduğu tespit edildi. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Uyuşturucu madde dolu çuvalların, tırın altına ne şekilde ve ne zaman bırakıldığının tespiti amacıyla saha kameralarını inceleyen gümrük muhafaza ekipleri, çuvalların aynı gün sahaya giriş yapan N.G. idaresindeki bir tırdan aktarıldığını tespit etti. Kara Kapıları Taşıt Takip Programından ilave bilgilere ulaşan ekipler,  aracın Romanya’dan hareket ettiğini, alüminyum cinsi eşya taşıdığını ve alıcısının Çerkezköy/Tekirdağ’da konuşlu bir firma olduğunu belirledi.
Yapılan incelemede, aracın sistem tarafından risk kriterleri çerçevesinde şüpheli görülerek X-Ray’e sevk edilmiş olduğu görüldü. Ancak, araç sürücüsünün uyuşturucu dolu çuvalları başka bir Tır’ın altına bırakarak X-Ray’e girmesi sebebiyle, taramada şüpheli yoğunluk tespit edilmedi ve araç işlemlerini tamamlayarak sahadan ayrıldı.
Olayda ele geçirilen toplam 43 kilo esrarın piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirlendi. Tespitin ardından araç sürücüsü N.G. İstanbul’da gözaltına alındı, uyuşturucu madde taşınmasında kullanılan tıra da el kondu.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın