19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Sonbahara özel vizesiz destinasyon önerileri

Sonbahara özel vizesiz destinasyon önerileri

Momondo, “sonbahar kaçamağı” yapmak isteyenler için vizesiz destinasyon rehberi hazırladı.

Seyahat sitesi momondo, sonbaharı güzel bir seyahatle taçlandırmak isteyenler için vizesiz destinasyonlar rehberi hazırladı. Kış gelmeden baharın son demlerini değerlendirmek, çok uzaklara gitmeden, doğanın tadını çıkarabileceğiniz, tarih ve kültür dolu, üstelik ekonomik bir seyahat için rehbere göz atmanız yeterli.

MUTFAĞI VE MİMARİSİYLE ARNAVUTLUK

Vizesiz seyahat edilebilen ülkeler denilince ilk akla gelen hiç kuşkusuz Balkan ülkeleri. Bunlardan biri de Arnavutluk… Ülkenin başkenti Tiran, gezginlerin en çok tercih ettiği destinasyonlardan. Tiran’a yaklaşık bir saat süren bir uçak yolculuğu sonucunda varılabiliyor. Şehrin tarihi güzelliklerini görmek isteyenlerin ilk ziyaret ettikleri yer ise Ulusal Tarih Müzesi. Girişindeki mozaikle dikkat çeken müze, geçmişten günümüze Arnavutluk’un tarihine ışık tutuyor. Şehirdeki Osmanlı saat kulesi ve Ethem Bey Camisi de görülmeye değer diğer yapılar.

Arnavutluk mutfağı da Türk mutfağıyla benzer özellikler taşıyor. Güveçte et yemekleri, çeşit çeşit börekleri, ekonomik fiyatları ve benzersiz lezzetleriyle tadılmayı bekliyor.

KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ SIRBİSTAN

Sırbistan’ın başkenti Belgrad, sanat, kültür ve tarihe doymak isteyenler için biçilmiş kaftan. Belgrad’ın ana caddesi Knez Mihailov’da sokak sanatçılarının performanslarını dinleyerek yürüyebilir, yolun sonundaki Kalemegdan’da (Kale Meydan) ise Tuna ve Sava nehirlerinin izleyebilirsiniz. Belgrad’ın dışında kalan ve hala eski Yugoslavya’nın izlerini taşıyan Novi Sad, Zemun gibi yerleşim bölgeleri ise seyahat edenlerin görmesi gereken noktalardan. Bunun yanı sıra Nikola Tesla Müzesi de bilim tutkunlarına heyecan dolu saatler vadediyor.

Sırbistan’da Balkanlar’a özgü börekler, köfte yemekleri çok uygun fiyatlara tadılabiliyor. Dönerken ise yöreye özgü erik rakısını almayı unutmayın.

OSMANLI’NIN İZİNDE: BOSNA HERSEK

Bosna Hersek, Türkiyeli seyyahların en çok ziyaret ettiği vizesiz ülkelerden. Özellikle Mostar ve başkent Saraybosna her yıl binlerce kişinin adeta akınına uğruyor. Başta Saraybosna’daki tarihi çarşı olmak üzere, ülkenin dört bir yanında karşınıza Osmanlı’dan kalma yapılar, camiler, köprüler çıkıyor. Bununla birlikte ülkenin doğası da nefes kesiyor…

Tabii Bosna deyince, ülkenin zengin mutfağını da es geçmek olmaz. Muhteşem yemekler sizi bekliyor, birkaç kilo alıp dönmeye hazır olun!

ADRENALİN TUTKUNLARI İÇİN KARADAĞ

Yıllarca politik tartışmaların odak noktasında bulunan Karadağ bağımsızlığını ilan ettikten sonra Balkanlar’ın popüler turizm merkezi haline geldi. Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Karadağ, kumsalları ve panoramasıyla tatilcileri kendine çeken bölgelerden. Ama Karadağ sadece yazın değil, her mevsim gezilebilecek bir ülke. Özellikle de tarihi dokularıyla Budva ve Kotor muhakkak görülmesi gereken şehirler.

Karadağ, açık hava sporlarına meraklı olanlar için de kayak, bisiklet, rüzgar sörfü, tırmanış ve dalış gibi pek çok seçenek sunuyor.

DOĞANIN VE TARİHİN BULUŞMA NOKTASI GÜRCİSTAN

Vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasında son dönemde komşu Gürcistan’ın yıldızı parlıyor. Artvin’e yakın mesafedeki Batum, dağları ve masmavi deniziyle bir doğa harikası. Ayrıcı tarihi bir dokuya sahip şehirde Botanik Parkı, Orta Cami, Sputnik Tepesi ve sahil şeridi görülmesi gereken noktalar.

Ve elbette Batum’dan ulaşımın çok kolay olduğu, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan başkent Tiflis de gezginlerin kalplerinin daha hızlı çarpmasına sebep olacak birçok güzellik barındırıyor…

KAYNAK :

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın