24.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Steam Kütüphanesi Nasıl Taşınır?

Steam Kütüphanesi Nasıl Taşınır?

Steam kütüphanenizi kurulu olduğu diskten bir başkasına taşımak çok zor değil.

Bilgisayarınıza kurabileceğiniz oyunların sayısı, oyunları kurduğunuz diskin kapasitesi ile sınırlıdır. Eğer diskiniz dolduysa, ya eski oyunları silersiniz, ya da yeni oyunları farklı bir diske yüklersiniz. Ancak söz konusu Steam olduğunda, oyunlarınızı yekpare bir şekilde depolamanız gerekir.

Peki Steam oyunlarınızı farklı bir diske taşımak istediğinizde ne yapmanız gerekir?

Öncelikle Steam oyunlarınızın yüklü olduğu Steam klasörünün yerini tespit edin. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, Steam kısayoluna sağ tıklayıp, Dosya konumunu aç seçeneğine tıklayarak aradığınız klasörü bulabilirsiniz.

Steam’in kapalı olduğundan emin olun. Ardından Steam klasörünü, oyunlarınızı taşımak istediğiniz diske taşıyın. Bu işlem, kütüphanenizdeki oyunların sayısına göre uzun sürebilir.

Taşıma işlemi tamamlandıktan sonra klasörün içindeki Steam.exe dosyası ile Steam’i yeni konumundan çalıştırabilirsiniz. Ancak biz yeniden yüklemeyi tavsiye ediyoruz, zira yeniden kurulum yapılmadığı takdirde oyun kısayollarında sorunlar görülebiliyor. Steampowered.com adresine gidip kurulum dosyasını indirin ve çalıştırın.

Kurulum sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kurulum yeri olarak kütüphanenizi taşıdığınız konumu seçmek olacaktır.

Kurulum tamamlandıktan sonra Steam’i çalıştırıp kaldığınız yerden oyunlarınızı oynamaya devam edebilirsiniz. Oyunları yeniden indirmeniz veya kurmanız gerekmeyecektir.

KAYNAK : https://www.technopat.net/2016/06/08/steam-kutuphanesi-nasil-tasinir/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın