28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Su Kabağı Lamba Sanatı

Su Kabağı Lamba Sanatı

Malatya’da ilk kez MABESEM'de açılıyor

Türkiye’nin örnek sanat merkezlerinden birisi olan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM), kurs yelpazesine yenilerini eklemeye devam ediyor. Sanat Merkezi bünyesinde verilen kurslara her kesim tarafından yoğun ilgi gösterilirken, şimdi de Su Kabağı Lamba Sanatı açılıyor.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Sanat Merkezi’nde usta eğitmenler tarafından verilen ahşap yakma, bağlama, bez bebek, bakır rölyef, çini, diksiyon, dublaj, drama, ebru, el sanatları, fotoğrafçılık, gitar, grafik tasarım, heykel, hüsn-ü hat, karakalem, kağıt rölyef, keman, kil şekillendirme, ney, pantomim, piyano, ses eğitimi, şan eğitimi, takı tasarımı, temel sanat eğitimi, tezhip, tiyatro, yan flüt, yağlı boya, ritim, ut ve ahşap oyma kurslarına onbinlerce kursiyer katılıyor. Verilen bu kurslara ilaveten şimdi de Su Kabağı Lamba Sanatı kursunun açılacağı bildirildi.

Müracaatlar başladı

Ilıman iklimlerde özel olarak yetişen ve üzerine figürler işlenerek boyanan Su Kabağı Lamba Sanatı ile ilgili müracaatların alınmaya başlandığı belirtilirken, yeterli müracaatın alınması halinde kursun usta eğiticiler nezdinde başlayacağı kaydedildi.

Malatya'da ilk kez MABESEM'de açılacak olan Su Kabağı Lamba Sanatı kursuna katılmak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istendi.

su_kabagi_lamba

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın