28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Süper Ligde ikinci hafta da geride kalırken, futbol severler 9 maçta 31 gol izlediler.

Süper Ligde ikinci hafta da geride kalırken, futbol severler 9 maçta 31 gol izlediler.

Pazartesi akşamı oynanan Atiker Konyaspor- Gençlerbirliği  maçı ile Süper Ligde ikinci hafta da geride kalırken, futbol severler 9 maçta 31 gol izlediler.

 

Haftanın tek deplasman galibiyetini Osmanlıspor’u başkentte 3-1 ile geçen Galatasaray alırken, 5 maçta ev sahipleri güldü, 3 maçta ise takımlar puanları paylaştılar.

İkinci hafta sonunda puan kaybı yaşamayan tek takım Galatasaray, en yakın rakibinin 2 puan önünde liderlik tahtına otururken, Aytemiz Alanya ve Osmanlıspor henüz puanla tanışmadı.

75 TÜRK OYUNCU

Ligin ikinci haftasında oynanan 9 müsabakalarda 75 Türk, 123 yabancı futbolcu ilk 11’de takımlarının formaları ile sahaya çıktı.

Birinci haftaya bakıldığında 2.hafta Türk futbolcularında artış olurken, Kayserispor 7 yerli futbolcu ile ilk 11’inde en fazla Türk futbolcuya yer veren, Göztepe ve Galatasaray ise 2 futbolcu ile en az Türk oynatan takımlar oldular.

18 takımın ilk 11’lerindeforma giyen yerli futbolcu sayıları şöyle

7 FUTBOLCU: Kayserispor

6 FUTBOLCU: Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor

5 FUTBOLCU: Trabzonspor

4 FUTBOLCU: Gençlerbirliği, Beşiktaş, Karabükspor, Sivasspor, Antalyaspor, Akhisar Belediyespor, Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe,

3 FUTBOLCU: Alanya, Kasımpaşa ve Bursaspor

2 FUTBOLCU: Galatasaray ve  Göztepe

GOL KRALLIĞI

İlk 2 hafta sonunda gol krallığında Galatasarlı Gomis ve Trabzonlu Burak Yılmaz 3’er golle ilk sırada bulunuyorlar.

Bu hafta kaydedilen 31 golden 9’unu Türk futbolcular atarken, 22’si yabancı futbolculardan geldi.

2 Hafta sonunda gol atan futbolcular şöyle:

3 GOL: Gomis (Galatasaray), Burak Yılmaz (Trabzonspor)

2 GOL: Tolga Ciğerci (Galatasaray), Alper Potuk (Fenerbahçe), Markus Martin ve Mahmoud Ahmed (Kasımpaşa) Khalid (Yeni Malatyaspor), Musa Araz (Atiker Konyaspor)

1 GOL: Samuel Emem (Kasımpaşa), Olcay Şahan (Trabzon), Khalili (Gençlerbirliği), Babel, Kepler Ferreıra , Cenk Tosun, Anderson (Beşiktaş), Castro (Göztepe), Valbuena, Martin Skrtel (Fenerbahçe), Serdar Gürler, Maxso (Osmanlıspor),  Leandro, Kone (Sivas), Batalla, Emmanuel, Delarge (Bursaspor), Stefano, Elia (Medikol Başakşehir), Aydın, Maıcorn (Antalya),Vagner, Serges Etame,  Emre Akbaba (Alanyaspor), Scarıone (Göztepe), Sılvestre, Levent Gülen, Gheorghe (Kayserispor),  Belhanda, Maıcon (Galatasaray), Skubic, Fofana (Konyaspor),Junıor, Mustafa Yumlu, Paolo Henrıque (Akhisar), Barazite (Malatya) ve Torje , Yatabare, (Karabükspor)

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın