29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Taşerona Kadro Vermeyenler, Memurları da Taşeron Yapmak İstiyor

Taşerona Kadro Vermeyenler, Memurları da Taşeron Yapmak İstiyor

AĞBABA’NIN KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ YAPTIĞI EMEK BÜROLARINDAN AÇIKLAMA

“TAŞERONA KADRO VERMEYENLER, MEMURLARI DA TAŞERON YAPMAK İSTİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Emek Büroları, hükümetin planladığı yeni performans yönetmelik taslağı ve memurluk sisteminin kaldırılmasını amaçlayan sözde reform tasarısı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Yapılmak istenen planlamanın bir değerlendirme sisteminden çok cezalandırma aygıtı olacağının altının çizildiği açıklamada, “hakları gasp edilmeye çalışılan emekçilerimizin yanındayız” ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın koordinatörlüğünü üstlendiği Emek Büroları, emek cephesinin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Taşeron işçilik, kıdem tazminatı gibi konularda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Emek Büroları bu kez de kamu personel reformu ve performansa dayalı çalışma sisteminin yaratacağı sıkıntıları ele alan bir açıklama yaptı.

BİAT ETMEYEN MEMURU CEZALANDIRMAK İSTİYORLAR

Emek Büroları tarafından yapılan açıklamada ; “Devlet Personel Başkanlığının hazırladığı performans yönetmelik taslağı, bir değerlendirme ölçütü olmaktan çok, biat etmeyen memurları cezalandırma aygıtı olarak tasarlanmıştır. Çalışanların tüm geleceklerini amirlerinin iki dudağı arasına bırakan bu çağdışı sistem kabul edilebilir değildir.” İfadelerine yer verildi.

İNSANLAR MEZHEBİNE, DOĞUM YERİNE BAKIP SINAVLARDAN ELENİYOR

Bakanlığın, not verme sisteminde "adil ve eşit" olunacak yönündeki açıklamalarının inandırıcılıktan ve gerçeklerden uzak olduğu belirtilen açıklamada, “Devletin tüm kurumlarında, en üst makamdan en alt makama kadar işe alım süreçlerinin nasıl gerçekleştiği ortadadır. Sözde tarafsız mülakatlarda sorulan sorular ve ima edilenler herkesin malumudur. İşe alım süreçlerinde yurttaşların yeterli yetkinliğe sahip olsa da mezhebi, etnik kökeni, doğum yeri ve siyasi görüşüne bakılarak elendikleri bilinmektedir. Bu nedenle AKP'nin yürüttüğü bir notlandırma sisteminin veya işe alım sürecinin "adil ve eşit" olacağını söylemek vatandaşın aklıyla alay etmektir, alenen yalan söylemektir.”denildi.

15 TEMMUZ’UN NEDENLERİNİ HALA ANLAMADILAR

Kayırmacılığın AKP'nin genlerine işlediği, işini iyi yapanı değil, kendine yakın olanı yükseltmenin, iktidarın adalet anlayışının yansıması olduğu, liyakat kavramının, hiç bir zaman olmadığı kadar arka plana atıldığı belirtilen açıklamada, liyakatına bakılmadan eş, dost, akrabanın fütursuzca Devlet kademelerine yerleştirilmeleri ve yükseltilmeleri yönetim zaafiyeti yaratmıştır. AKP Hükümeti, ülke tarihimizin kara sayfalarında yer alacak 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında yatan nedenleri de hala anlayabilmiş değildir. Liyakat yerine keyfiliğin hakim olduğu bu çürümüş sistem ülkemizin 15 Temmuz’a sürüklenmesine neden olmuştur. Devlet yönetimini layık olanlar yerine belli tarikatlara, cemaatlere, siyasi görüşlere bölüştürmek Türkiye’nin iyiliğine değil, tam aksine yeni kara sayfalara sürükleyecek niteliktedir” denildi.

KÖLELİK SİSTEMİ DAYATILIYOR

Emek Büroları tarafından yapılan açıklamada; “Emek düşmanı politikaların Türkiye hamisi konumundaki AKP hükümeti, planladığı sözde reformlarla memurluk sistemini kaldırmayı amaçlamaktadır. Referandum öncesi oy kaygısı ile öne çıkarılmayan tasarı ile ülkedeki güvenceli istihdam rejimi tamamen ortadan kaldırılacaktır. Her fırsatta Devleti özel şirket gibi yönetmek istediklerini ifade eden AKP yöneticileri, güvencesizlere güvence sunmak bir yana, herkesi güvencesiz hale getirecek bir yapılanma planlamaktadır. Her seçim öncesi taşerona kadro vereceğiz denilerek yalan söylenen emekçiler kitlesine, bu planlanan sistem ile memurlar da taşeron işçisi haline getirilerek katılacaktır. AKP hükümeti taşeron işçilik sorununu çözmek yerine tüm çalışanları taşeron işçisi haline getirecek bir kölelik sistemini dayatmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR

“CHP Emek Büroları olarak, bu çağdışı kölelik sisteminin ülkemize yerleştirilmesini kabul etmiyoruz” denilen açıklamada “Biz parti olarak kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesini savunuyoruz. Ancak AKP hükümeti verdiği sözleri tutmamakla birlikte, memurları da taşeron işçiler ordusuna katma planları yapmaktadır. Emekçilerin uzun yıllar önce hak ettikleri kazanılmış hakların yok edilmesini, güvenceli istihdam rejiminin ortadan kaldırılmasını, performans adı altında biat etmeyen emekçilerin sürgüne mecbur bırakılmasını, memurların geleceklerinin amirlerinin keyfine bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Hakları gasp edilmeye çalışılan tüm emekçilerimizin yanındayız. Emek en yüce değerdir” görüşlerine yer verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın