19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Tayyip dede bizi yalnız bırakmayacak

Tayyip dede bizi yalnız bırakmayacak

6 şubatta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da da büyük yıkımlar meydana gelmişti. Deprem bölgesinde evleri yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşlar ilk olarak çadırkentlere yerleştirildi. Evi hasarlı olan 5 sınıf öğrencisi Ünzile Şule Erayabakan, “ Tayyip dede ne söz verdiyse yapar. Elazığ depreminde söz verdiği sözleri yerine getirdi. Şimdide bizi yalnız bırakmayacak”dedi.

Depremin ardından evleri hasar gören ailelere devletin imkanları sefer edildi. Malatya’da kurulan çadırlarda kalan ailelere devlet desteği sürüyor. Abdülhamit Han Orta Okulu 5 sınıf öğrencisi çadırda kardeşi Ünzile Şule Erayabakan kardeşi 2 sınıf öğrencisi Muhammed Salih Erayabakan ile birlikte ders çalışıyor. Ünzile Şule Erayabakan yaptığı açıklamada,” Yaşım küçük olabilir ama devletimiz büyük. Devletimiz olmasaydı bizler ne yapabilirdik. Evimiz ağır hasarlı oldu. İlk günden bugüne kadar devlet bize sahip çıktı. Şimdi çadırdayız. Yarın kendi evimize geçeceğiz. Tayyip dede söz verdi. O söz verdiyse yapar. Ben ve kardeşim ve diğer çadırlarda kalan komşularımızın çocukları ile ders çalışıyoruz. Hayatamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Evimiz olmasada derslerimizi ihmal edemeyiz” dedi.

TAYYİP DEDE ELAZIĞ DEPREMİNDE SÖZÜNÜ TUTTU

Elazığ depreminde komşularının evlerinin yıkıldığını anlatan Ünzile Şule Erayabakan, “ 2020 yılında Elazığ depreminde komşularımızın evleri yıkıldı. Aradan bir süre sonra komşularımı ev sahibi oldu hemde daha iyi evlere geçtiler. Bugünde Kahramanmaraş depreminde bizim evimiz yıkıldı. Tayyip dede bize verdiği sözü tutacak. Malatya eskisinden daha iyi olacak. Artık bu depremlerden sonra kimsenin evi yıkılmayacak”diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın