28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Tıbbi ameliyatlara bor desteği

Tıbbi ameliyatlara bor desteği

TRT GAP radyosuna konuk olan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Burhan Ateş ve Doç. Dr. Süleyman Köytepe gündeme gelen bor madeninin ameliyatlarda yapıştırıcı olarak kullanılmasının maddi ve sağlık açısından faydalı bir gelişme olduğunu söylediler..

TÜBİTAK’ın desteklediği ve İnönü Üniversitesinde bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucu üretilen bor madeninin, ameliyatlarda, vücut içinde ve dışında kullanılabileceği belirtildi.

TRT  Diyarbakır GAP Radyosunun konuğu olan Prof. Dr. Burhan Ateş ve Doç. Dr. Süleyman Köytepe, yaşadıkları süreci ve elde edilen sonucu değerlendirdiler.

Turgut Özal Tıp Merkezindeki cerrahların ameliyatlarda kullanılmak üzere biouyumlu yapıştırıcı talebi üzerine TÜBİTAK ve İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler destekli çalışma başlattıklarını söyleyen İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Ateş,  “Çalışmalarımız sonucu ameliyatlarda, vücut içi ve dışında kullanılabilecek, Bor temelli mukavemeti arttırılmış antibakteriyel ve biouyumlu poliüretan yapıştırıcıyı elde ettik” dedi.

Ateş, araştırmalarının Bor madeninden tıbbi olarak daha fazla nasıl yararlanabilecekleri yönünde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Süleyman Köytepe ise, Bor madeninin kullanıldığı tıbbi alanda mevcutlardan çok daha iyi olduğunu vurguladı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın