19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Topuklu ayakkabıyla rahat yürümenin 7 yolu!

Topuklu ayakkabıyla rahat yürümenin 7 yolu!

Düşme korkusu yaşamadan daha zarif ve kolay yürümenin püf noktaları…

Biz kadınların daha çekici, şık ve seksi görünmesinde topuklu ayakkabılar kadar büyük bir silahı yoktur. Her kadının giyemese dahi dolabında bulundurduğu en az bir topuklu ayakkabısı vardır. Siz de topuklu ayakkabıları çok beğeniyor fakat yürüyemem korkusuyla giymeye çekiniyor musunuz? Eğer cevabınız ”evet” ise bu haberimiz tam size göre! İşte Mecrea’dan topuklu ayakkabıyla daha rahat yürümenin 7 yolu…

1.Kalın topukları platform tabanları tercih edin.
 
Eğer topuklu ayakkabı giymeye yeni başlıyorsanız çok yüksek topuklulardan mümkün olduğu kadar uzak durun. Platform tabanlı ayakkabılar her ne kadar göze korkutucu gelse de platform sayesinde ayaklarınızın ön tabanına daha az baskı uygulanacaktır. Platformlu ve kalın topuklu ayakkabıların daha rahat bir yürüyüş sağladığını unutmayın.

2.Tabanlarını zımparalayın.
 
Topuklu ayakkabılarınız yeniyse yürürken kayma ihtimaline karşı tabanlarını hafifçe zımparalayın. Ayakkabı tabanınıza çok bastırmadan hafifçe kayganlığını alırsanız, daha rahat ve korkusuzca yürürsünüz.

3.Oturmaktan çekinmeyin.
 
Bulduğunuz koltuklarda ya da banklarda oturarak küçük bir mola vermenin utandırıcı bir şey olduğunu düşünmeyin. Nerede olursanız ve ne zaman isterseniz mutlaka oturarak soluklanın. Eğer ortam müsaitse kısa bir süreliğine de olsa ayakkabılarınızı çıkarabilirsiniz.

4.Kısa adımlar atın.

Normalde olduğu gibi önce topuğu, sonra da parmak ucunu yere basmak ayakkabınızın topuğunun kırılmasına ya da bileğinizin burkulmasına neden olur. Onun yerine topuğunuzu ve parmak ucunuzu aynı anda yere basabilmek için kısa adımlar atın. Uzun adımlar atmak yerine kısa adımlar atmak sizi daha az yoracaktır.

5.Evde pratik yapın.

Daha önce hiç hiymediğiniz topuklularınızla dışarı çıkmadan önce mutlaka pratik yapmalısınız. Ayakkabılarınızı evde ya da kısa mesafe bir yerelere giderken giyerek denemeler yapın. Evde deneme yaparken ayakkabının ayağınıza vurup vurmayacağını da tespit etmiş olursunuz.

6. Vücudunuzu dik tutarak yürüyün.
 
Yürürken kalçalarınızı rahat bırakın, omuzlarınızı geriye doğru çekin ve dik durun. Kulağa imkansız gibi geliyor olabilir ama dik durursanız topuklu ayakkabılarınızın üzerinde daha kolay yürüdüğünüzü göreceksiniz.

7.Slikon tabanlar kullanın.
 
Ayakkabınızın tabanına koyacağınız slikon tabanlar ayağınızı öne doğru kaymasını önleyeceği için ön tabana vurgulanan baskıyı azaltarak topuklu ayakkabınızla daha uzun süre ayakta durabilmenizi sağlayacaktır.

KAYNAK : http://leyditurk.com/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın