28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Trafik Eğitim Parkında çalışmalar % 80 tamamlandı

Trafik Eğitim Parkında çalışmalar % 80 tamamlandı

ÇAKIR: TRAFİK KURALLARINA DUYARLI BİR NESİL YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yönetmelik ve standartlarına uygun bir şekilde trafik eğitimi açısından toplumu bilinçlendirmek ve ölçülebilir düzeyde kaliteli bir trafik eğitimi sunmak amacıyla, yapımına başlanan Trafik Eğitim Parkında, çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, bazı Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Hançer ve bazı şube müdürleri ile birlikte çalışmaların devam ettiği Trafik Eğitim Parkında incelemelerde bulundu.

Trafik Eğitim Parkı ile okul öncesi öğrencilerinden ortaokul öğrencilerine, ayrıca zihinsel, görme ve işitme engelli bireylere; trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla trafik eğitimlerinin verileceğini belirten Başkan Çakır, parktaki çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını söyledi.

Parkın teknik özellikleri ilgili de bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Park içerisinde temsili otobüs durağı, kollu bariyerli hemzemin geçidi, yaya üst geçidi, sinyalize kavşak, dönel kavşak, yatay ve düşey trafik işaretleri, bisiklet yolları, bisiklet parkı ve bisiklet ile özel olarak tasarlanmış akülü araçların olacağını dile getirdi.

Başkan Çakır, park içerisinde ayrıca, 120 kişilik bir tribünün olacağını ve tribünün altında ise akülü araçların bakım ve onarımları ile şarj edileceği bir deponun bulunduğunu belirterek, “Öte yandan trafik parkımız 7/24 saat Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığımız Trafik Kontrol Merkezi tarafından görüntüleme sistemi sayesinde izlenecektir.  Çocukları Trafik Eğitim Parkında olan aileler istedikleri zaman, Belediyemizin WEB sitesi üzerinden çocuklarını canlı olarak takip edebilecekler” şeklinde konuştu.

Trafik Eğitim Parkının aynı zamanda engelli çocuklar da düşünülerek ona göre düzenlendiğini ifade eden Başkan Çakır, “Parkımızın içerisinde sesli ve titreşimli butonlu yaya geçitleri, kabartma yüzeyler, engelliler için tasarlanmış akülü araçlar, Braille Alfabesi ile hazırlanmış eğitim sahası da bulunmaktadır. Böylece çocuklarımızın trafikte karşılaşacakları bütün durumlar, önce teorik, ardından da uygulamalı olarak anlatılacaktır.

Trafik Eğitim Parkımızdan bu anlamda sadece çocuklar değil, toplumun her kesiminden vatandaşlarımız istifade edebilirler” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Hançer ise Trafik Eğitim Parkının çok güzel ve en ince ayrıntılar düşünülerek hazırlanmış bir park olduğunu belirterek, bu anlamda Malatya’daki önemli bir eksikliği gidermiş olacağını ve çocuklara trafik eğitimi verilmesi bakımından önemli bir hizmet olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

trafik_park_malatya

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın