16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Trump’ın gizli silahı: Damadı

Trump’ın gizli silahı: Damadı

Associated Press’in (AP) Trump’a yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, emlak kralının güvendiği kızı Ivanka Trump’ın eşi Jared Kushner (35), Cumhuriyetçi adayın kampanyasının her adımında aktif rol üstleniyor. Kushner’ın kampanyanın yönetimi konusunda büyük bir otonomi ile karar aldığı aktarılıyor.

Konuşmasını da o yazdı
Trump’ın damadına yakın kaynaklara göre Kushner; başkan yardımcısı adaylarının kim olacağını belirliyor, Trump’in Beyaz Saray’a geçiş sürecini planlıyor, temel politikalar geliştiriyor, bağış toplama faaliyetlerini organize ediyor, seçmen verilerini kampanya stratejisine entegre etme çalışmaları yürütüyor. Meksika kökenli bir yargıç hakkında ırkçı yorumlar yaptığı için eleştirilen Trump’ın bu gafını telafi etmek için teleprompter kullanarak yaptığı konuşmayı da Kushner’ın yazdığı aktarılıyor.
AP’ye göre, kamu politikası ya da siyaset geçmişi olmayan iş adamı Kushner’ın bu kadar güç elde etmesi, kampanya içindeki bazı isimleri rahatsız ediyor. Bazıları ise ılımlı bir söyleme sahip Kushner’ın deneyimsizliğine rağmen medya ve Yahudi toplumu ile ilişkiler konusunda kampanyaya değerli bir katkıda bulunduğunu savunuyor. New Jersey’li Yahudi bir aileden gelen Kushner, ailesinin emlak şirketini 23 yaşında, vergi kaçakçılığı nedeniyle hapse giren babasından devralmıştı.

 

KAYNAK : http://www.milliyet.com.tr/trump-in-gizli-silahi-damadi-dunya-2260984/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın