29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Tüfenkci Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile ilgili kararına ilişkin konuştu

Tüfenkci Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile ilgili kararına ilişkin konuştu

BAKAN TÜFENKCİ’DEN AVRUPA PARLEMENTOSU YORUMU

HİÇBİR GEÇERLİLİĞİ YOK!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile ilgili kararına ilişkin konuştu, “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Avrupa Birliği Parlamentosu’nun kararı yok hükmündedir. Bizim için hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.

Bakan Tüfenkci, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eşlik etti. Her iki Bakan beraberlerinde eski Turizm Bakanı Güldal Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte öncelikle Vali Galip Demirel Ortaokulu ve Spor Salonu ile Tarfik Eğitim Parkı’nın açılışını gerçekleştirdiler.

Ardından Bakan Tüfenkci ve Bakan Yılmaz Malatya Valiliği’ni ziyaret ettiler.  Ziyarette gündeme ilişkin konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile ilgili kararını değerlendirdi. Avrupa Parlamentosu’nu sert sözlerle eleştiren Bakan Tüfenkci, “Avrupa Parlamentosu’nun kararını esefle izledik” ifadesne yer verdi.

AVRUPA, DESTNASI MÜCADELEYİ GÖRMEDİ

Avrupa Parlamentosu’nun kararını “yok hükmünde” saydıklarını vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Avrupa Parlamentosu’nun 15 Temmuz darbe girişimini, Türk halkının vermiş olduğu destansı mücadeleyi ve şehitlerimizi görmeyen bu kararını üzüntüyle karşılıyoruz. Başbakanımızın da ifade ettiği üzere bu karar esasında ‘yok’ hükmündedir. Çünkü Türkiye kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Bu güvenceyi de sağlarken devlet olmanın vasfı gereği hem doğuda hem de batıda otoristesini kurmak zorundadır. Bu noktada demokratik anlamda hiçbir kısıtlama ve baskının olmadığını zaten Türkiye’de iş yapan yatırımcılar sürekli olarak dİle getirmektedirler” şeklinde konuştu.

TİCARET İLE SİYASETİ KARIŞTIRMAYACAĞIZ

Avrupa Parlamentosu’nun almış olduğu kararın Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceği yönünde de açıklama yapan Bakan Tüfenkci, “Kısa dönemde bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Biz Türkiye olarak ilişkilerimizi saygı çerçevesinde kurmayı hedefleyen bir devletiz. Dolayısıyla ticari konuları siyasi konularla karıştırmama noktasındaki çabamızı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

HÜKÜMET GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYOR

Ziyarette son olarak döviz kurlarındaki yükselişle ilgili konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Kurlardaki artış, mutlaka dengelenecektir. Söz konusu yükseliş ile ilgili gelişmeleri Merkez Bankamız ve Hükümetimiz yakinen izlemektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Merkez Bankası konuyla ilgili tedbirlerini açıkladı ve bu konu yakinen izlenmeye devam edilecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın