29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

TURGUT ÖZAL, MALATYA VE TÜRKİYE’NİN GURURUDUR

TURGUT ÖZAL, MALATYA VE TÜRKİYE’NİN GURURUDUR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:
TURGUT ÖZAL, MALATYA VE TÜRKİYE’NİN GURURUDUR
8. Cumhurbaşkanı hemşerimiz merhum Turgut Özal’ın vefatının 21. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Turgut Özal’ın Malatya’nın ve Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, Türkiye’nin bugünlere gelmesinde Özal’ın önemli rolü bulunduğunu söyledi.
Turgut Özal’ı anlamanın ve çocuklara anlatmanın büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:
Malatya tarih boyunca her alanda önemli insanlar yetiştirmiştir. Yetiştirdiği bu önemli insanlardan biri de 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’dır. Ülkemizin en buhranlı dönemlerinde ortaya çıkarak, kurduğu partiyle Başbakan olan, ardından da Cumhurbaşkanı seçilen hemşerimiz Turgut Özal, Türkiye’ye çağ atlatmıştır. Malatya’nın bağrından çıkarak, Türkiye’deki yasakları kaldıran, tabuları yıkan, dini ve milli değerlerini koruyarak Türkiye’yi dünya gündemine taşıyan ve bugünkü gelişmiş Türkiye’nin temellerini atan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, Malatya’nın ve Türkiye’nin gurur kaynağıdır.
Hemşerisi olmakla övündüğümüz 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı anlamak ve çocuklarımıza anlatmak, büyük önem taşımaktadır. Her geçen gün değeri daha iyi anlaşılan merhum Turgut Özal’ı vefatının 21. Yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Malatyalı hemşerilerime ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.
MALATYA’NIN YİĞİT EVLADINI RAHMETLE ANIYORUM
17 Nisan 1978 tarihinde posta yoluyla evine gönderilen bombanın patlaması sonucu gelini ve torunuyla birlikte yaşamını yitiren Malatya Belediyesi eski Başkanlarından merhum Hamit Fendoğlu için bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu’nun (Hamido) Malatya’nın yiğit bir evladı olduğunu söyledi.
Art niyetli güçlerin amaçlarına ulaşmak için insan hayatını bile hiçe saydığını, Hamit Fendoğlu’nun öldürülmesinin de bunun bir ıspatı olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Türkiye’yi karıştırmak ve darbe girişimine zemin hazırlamak isteyen karanlık güçlerin, kısmen başarılı olduğu o dönemlerde, ülkemizde birçok insanımızı kaybettik. Bunlardan birisi de zamanın Belediye Başkanı olan Malatyamız’ın yiğit evladı Hamido’dur. Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik değerlerinin ön plana çıkması sayesinde gerilerde kalan karanlık günler, artık yerini aydınlık geleceğe bırakmıştır. Milletimiz ve devletimiz bundan sonra o karanlık günlere tekrar dönülmesine asla izin vermeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Malatya’nın yiğit evladı merhum Hamido’yu ölümünün 36. Yılında rahmetle anıyor, bu vesile ile terör ve teröre destek verenleri bir kez daha lanetliyorum” dedi.
http://www.malatyabeydagi.com/haber/2044/turgut-ozal-malatya-ve-turkiyenin-gururudur.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın