29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

ÜNİVERSİTE & STK İŞBİRLİĞİ BİRİMİ GELİYOR

ÜNİVERSİTE & STK İŞBİRLİĞİ BİRİMİ GELİYOR

ÜNİVERSİTE & STK İŞBİRLİĞİ BİRİMİ GELİYOR

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sosyal konularda İnönü Üniversitesi’nin gerçek bir fark yaratmak için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile işbirliği içinde olacağını ifade ederek, Üniversite & STK İşbirliği Birimi’nin kurulacağını açıkladı. STK’ların hizmet verdiği topluluğun ihtiyaçlarını ve özelliklerini çok iyi bildiklerini belirten Prof. Dr. Bay Karabulut, her iki kurumun bilgi paylaşımı içinde olacağının altını çizdi.

Başarının Anahtarı İstişaredir

STK’ların problemlerin çözümünde, hizmetlerin sağlanmasında ve müdahale şekli üzerinde uzmanlaştıklarını söyleyen Prof. Dr. Bay Karabulut, “Ortak akıl ve istişare başarının anahtarıdır. Hiçbir ayrım gözetmeden ortaya konan fikirleri değerlendirip destekleyeceğiz. Başta Malatya’da hizmet eden STK’ları ziyaret ederek Üniversite ile STK’ların işbirliği içinde olunması gerektiğini söyleyeceğiz. STK’ların sosyal sorumluluk projelerine katılım ve destek sağlayacağız. Ortak projeler üzerinde yoğunlaşacağız. Öğrencilerimize yönelik düzenlenecek olan organizasyonlar için destek sağlayacağız. Üniversite içinde yapacağımız her türlü sosyal etkinliklerde ilgili STK’ları davet edeceğiz ve halkı üniversitemiz ile buluşmasına katkı sunacağız. Özetle İnönü Üniversitesi ve STK’lar sık sık bir araya gelecek” dedi.

Türkiye’de Örnek Alınacak Bir İşbirliği Yapacağız

Malatya’da Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Üniversite işbirliğinin güçlendirilmesi adına kampus içinde ‘Üniversite & STK İşbirliği Birimi’ oluşturulacağını söyleyen İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, farklı alanlarda faaliyet gösteren, izleme ve raporlama faaliyetlerinde bulunan STK’lar ile devamlı istişare içinde olunacağının altını çizdi. Prof. Bay Karabulut, “Üniversite-STK ilişkileri bilgilendirme ve danışma düzeyinde kalmayacak. Diyalog ve işbirliği ile yapılacak sosyal faaliyetler Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.  

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın