19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ünlü Stand-up oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Bülent Hanbay İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu’nu ziyaret etti.

Ünlü Stand-up oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Bülent Hanbay İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu’nu ziyaret etti.

Ünlü Stand-upçı Malatya’ya geldi Malatya’ya gelen Ünlü Stand-up oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Bülent Hanbay İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu’nu ziyaret etti. Ziyarette engellilere yönelik gösterilen yanlış tutum ve davranışlar için konuşan Hanbay “Unutulmamalıdır ki bizler her bir engellinin hayaliyiz. Yani onlar olmadan biz bir hiçiz.” ifadelerini kulandı.

Ardından toplulukla gönüllü çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu’nu ziyaret eden ve burada açıklamalarda bulunan Ünlü Stand-up oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Bülent Hanbay “Sokakta görünce acıma duygusu ile uzaktan sevmeye çalıştığımız engellilerin aslında kim olduklarını biliyor muyuz? Sempatik görünmeye çalışıp arkamızı dönünce unutmak, yâda onlardan korkup uzaklaşmak kimseyi güvende hissettirmez.

Onlar her sabah kendimiz için bakıp bir türlü göremediğimiz haykıra haykıra konuşan bakışları ile dağı taşı delen yaşamın en büyük aynasıdır. Engelliye kardeş ya da çocuk denmez, hangi yaştaysanız onlar sizin yaşınızdadır unutmayın. Unutulmamalıdır ki bizler her bir engellinin hayaliyiz. Yani onlar olmadan biz bir hiçiz. Ne yaşamı anlarız nede engellinin bakışlarındaki mutluluğu…Onlar bize bakışları ile sarılırken bizim arkamızı dönmemiz yoklarmış gibi davranmamız yakışıyor mu bize?” ifadelerini kullanarak engelli vatandaşlar için duyarlı ve hassas olunması gerektiğinin altını çizdi. 1

4 ÜNİVERSİTEDE SAHNE ALACAK

Mart ayı içinde İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu Öğrencileri ile bir söyleşi yapma sözü de veren Hanbay, İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğunun yanında olduğunu ve diğer üniversitelerin mutlaka örnek alması gereken bir toplulukla gönüllü çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ardından nisan ve mayıs ayında 14 üniversitede sahne alacağını, artık gülmek gerektiğini belirten Hanbay , “Bir reklam filmine veya belgesele hayat vermek çok zevkli bir duygu kesinlikle tavsiye edilecek bir sanat dalı” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın