19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Uymanız gereken 7 moda kuralı

Uymanız gereken 7 moda kuralı

Şık olmak için trendleri yakından takip etmenize gerek yok. Bu 7 moda kuralı stil ikonu gibi görünmenize yardımcı olacak.

Bir dergiye baktığınızda, her günün bir defile gibi yansıtıldığını görüp bunun herkes için geçerli olmadığını bilirsiniz. Eğer her zaman iyi görünmek istiyor ama moda kölesi olmak da istemiyorsanız, uygulayabileceğiniz gündelik belli kurallar var. İşte onlardan birkaçı…

1. Trendleri unutun

Her şeyden önce, her söyleneni yapmaya çalışmaktan vazgeçin. Sadece kendiniz için, kendi hoşunuza gittiği için giyinin. Moda, tarz ile eş anlamlı değildir.

2. Vücut şeklinize göre giyinin

Vücut ölçülerine uygun giyinmeyen insanların sayısı oldukça fazladır, özellikle de daha genç yaşlarda. Mini elbiseler ya da skinny kotlar bir süredir popüler olduğu için bunları illa giymek zorunda değilsiniz. Podyumlarda görülen kıyafetler çok dar bir aralıktaki insanlara uyacak şekilde tasarlanır. Hangi kesim ve stillerin size ve vücudunuza uygun olduğunu keşfedin.

3. Gardırop klasikleri

Düz tişörtler, farklı kesimde jeanler, terzi dikim pantolonlar, vazgeçemediğiniz elbiseler, deri ceket… Dolabınızda pek çok öge olmasına rağmen bazıları her dönem kullanılabilecek klasiklerdir ve en çok da onlar giyilir.

4. Her zaman eğlenceli olmak zorunda değilsiniz

Kadınlardan her zaman görünebilecekleri en iyi şekilde görünmeleri ve modaya uymaları beklenir. Halbuki onların bazı zamanlar yapmak istedikleri tek şey üstlerine bir eşofman ve tişört geçirmek olabilir. Bazı günler bu senaryonun bir parçası gibi hissedecek, bazı günler ise ne giyseniz memnun kalmayacaksınız. Her şeyden önce sakin olmalı ve strese girmemelisiniz.

5. Sadeliği hafife almayın

Desenler, çizgiler, deri, dantel… Hepsine birden kimin ihtiyacı olabilir ki? Zahmetsizce ve zamansız şıklık söz konusu olduğunda akla gelen isimlere bir bakın; Audrey Hepburn ya da Coco Chanel. Gösterişli bir kolye ile düz beyaz bir tişört, tek renk sade bir elbise, gösterişli, kabarık bir etek üzerine pamuklu tişört… Hepsi basit ama güzel örnekler.

6. Giysilerin sizi giymesine izin vermeyin

Ne giymeyi tercih ederseniz edin, kendinize uydurun. Eğer bir kostümün içinde rahat edemezseniz, bu dışarıdan da oldukça belli olur ve dolayısı ile asla çekici görünmezsiniz. Anneniz, en yakın arkadaşınız ve hatta erek arkadaşınız muhteşem göründüğünüzü söylese de asla kendinizi rahatsız bir pozisyona sokmamalısınız.

7. İlham alın

Kastettiğimiz moda dergilerinden çok eski filmler, artistler, sokaklarda gördüklerinizdir. Etrafınızdaki dünyadan parçalar toplayıp kendinize uydurmak ve stilinizi yaratmaktan korkmayın.,

HT Hayat

KAYNAK : http://leyditurk.com/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın