28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Baruş; “Hem Kendi Sağlığınız hem Toplum Sağlığı için Aşı Olunuz”

Vali Baruş; “Hem Kendi Sağlığınız hem Toplum Sağlığı için Aşı Olunuz”

Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararları doğrultusunda yayınlanan genelge ile 1 Temmuz’da kademeli normalleşmenin üçüncü etabına geçildi.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde kendi işkolu/faaliyet alanı için belirlenmiş̧ tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla işyerleri herhangi bir kısıtlama olmaksızın faaliyetlerine devam etmeye başlamıştı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde vaka sayısının artması üzerine Vali Aydın Baruş, esnafları ziyaret ederek son durumları hakkında bilgiler aldı ve Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol etti. Aynı zamanda aşısını olmayan esnafında bu konuya gereken duyarlılığı göstermesini istedi.

İnönü Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaretinde İl Sağlık Müdürlüğü önünde bahçesinde yetiştirdiği semizotu (pirpirim) ürünü satan 73 yaşındaki Yusuf Kangal isimli vatandaş ile bir süre sohbet eden Vali Baruş, Yusuf Amca’nın riskli yaş grubunda bulunması sebebiyle satmış olduğu ürünlerin tamamını satın alarak aşı olup olmadığını sorduğunda 2. Aşısının zamanının geldiğini öğrenmesiyle Yusuf Kangal ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü içerisindeki aşı birimine giderek Yusuf Kangal’ın 2. doz aşısının yapılmasını sağladı. Kendisini kırmayarak aşısını olan Yusuf Amca’nın bu davranışının tüm halkımıza örnek olmasını söylemesinin ardından burada aşı olmak için bulunan diğer vatandaşlarımızla da sohbet eden Vali Aydın Baruş, duyarlılıklarından ötürü vatandaşlara teşekkür etti.

Esnaf ziyareti sırasında esnafların ve alış veriş yapan vatandaşların da sıkıntılarını dinleyen Vali Aydın Baruş; aşılamanın önemini vurgulayarak toplum olarak kısıtlamasız ve daha sağlıklı günlere kavuşmanın şu an belirtilen tek yolunun aşı olduğunu söyledi. Vatandaşların en kısa sürede en az 2 doz aşısını yaptırmaları gerektiğini söyleyen Vali Baruş, aşı olan vatandaşların hasta olmaları durumunda yoğun bakıma düşme oranının oldukça düştüğünü söyledi. Aşısını yaptırmayan esnaflara hitaben konuşan Vali Baruş, hem kendi sağlığınız hem de toplum sağlığı için aşı olmalısınız diyerek gerekli hassasiyeti göstermelerini rica etti.

Ayrıca Vali Baruş; ilimizde yer alan tüm Kamu ve Üniversite Hastanelerinde, İl Sağlık Müdürlüğünde, tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde, Malatya Park Avm’de, Maşti Otobüs Terminalinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde 18 yaşını doldurmuş, yakın zamanda Covid19 hastalığını atlatmamış olan tüm vatandaşlarımız randevu almadan bu noktalarda istedikleri aşıyı olabilirler dedi.

Vali Aydın Baruş’a İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın