20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Hulusi Şahin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Vali Hulusi Şahin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zilini Çaldı

Vali Şahin, Şehit Konuk İlkokulunda düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına katıldı.

Düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutan V. Yrb. Müslüm Kırmızısaç, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Kamu Kurum Kuruluş Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Konuk İlkokulunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul öğrencilerinden Beren Çelik’in “Okulumuz” isimli şiiri okuması ve 4. Sınıf öğrencileri tarafından 1. Sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldin Çiçeği” sunulmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir “Bu yıl Malatya’da 166.000 öğrencimiz ve 12.000 öğretmenimizle eğitim-öğretime başlamak üzereyiz. Her geçen gün öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerini daha sağlıklı ve mutlu bir biçimde sürdürebilmesi adına çalışmalarımız devam etmektedir. Hasar gören okullarımızın yerine yeni eğitim yuvaları inşa etme çalışmalarımız tüm hızıyla ilerlemektedir. Okul öncesi dönemin çocuklarımız için ne denli önemli bir yere sahip olduğunun bilinciyle şu ana kadar ilimizde okul öncesi eğitiminde %84’e ulaştığımızı ve bu oranı %100’e tamamlamayı hedeflediğimizi belirtmek isterim.” dedi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Şahin; “Pençe Kilit Operasyonundu bu hafta sonu kaybettiğimiz dört şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu şehitlerimizden bir tanesi de Malatyalı, Kuluncak ilçemizden ve bugün Osmaniye’de ebediyete uğurlayacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

“Malatya’da 166.000 öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden Vali Şahin, “bu çocuklarımızın içerisinde mini mini birlerimiz var. Yaklaşık on bin kadar birinci sınıf öğrencimiz var. Yavrularımıza uzun eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye’nin ilköğretim öğrenci sayısının 11 milyon kadar olduğunu belirten Vali Şahin, bu rakamın Ege’deki komşumuzun nüfusundan fazla olduğunu söyledi.

“Bu gerçekten büyük bir güçtür. Biz 83 milyonu aşan dev bir ülkeyiz. Bizim sadece kredi kartı harcamalarımız o komşumuzun gayrisafi milli hasılasından fazla, biz bir dünya ülkesiyiz ve bu evlatlarımız sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz. Onları yetiştirerek bir dünya ülkesi iddiası olan dünyanın en büyük ilk on ülkesi arasına girme hedefine yürüyen ülkemiz 100. Yılında 2023 hedeflerine doğru güçlü adımlarla yürüyor,” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle sağlıkla sıhhatle başarıyla Malatya’mız özelinde ama bütün ülkemizde güzel bir eğitim öğretim yılı geçirelim, çocuklarımız göz bebeklerimiz onlara emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz bizim için çok değerli.

Kıymetli velilerimize de buradan bir mesajda bulunmak istiyorum; lütfen öğretmenlerimize tam olarak çocuklarımızı teslim edelim, işlerine karışmayalım, onlar gerçekten kaliteli öğretmenlerimiz, öğretmenlerimizin kalpleri evlatlarımız için, öğrencilerimiz için atıyor. Onlara destek olalım.” diyerek eğitim öğretim yılının ‘İlk Ders Zilini’ çaldı.

Daha sonra sınıfları ziyaret eden Vali Şahin, öğrencilerle sohbet ederek onlara ders kitaplarını dağıttı ve öğrencilere çeşitli kitaplar hediye etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın